Drama na Rhodu: Utonulého křísili turisté, „rychlá“ přijela až za 40 minut, muž nepřežil!

Pokud nepatříte mezi zdatné plavce, nepouštějte se na zahraniční dovolené do velkých akcí. Nejenže moře je často zrádné, pomoc na odlehlých místech ani nemusí dorazit včas. Svoje o tom vědí i ti, kdo byli na pláži Prasonisi na řeckém ostrově Rhodos svědky boje o život jednoho z turistů, jenž přecenil svoje síly.

Pláž Prasonisi je velmi zvláštní a jedinečná pláž, která se nachází na samém jihu ostrova Rhodos, asi devadesát kilometrů od hlavního města. I přes její odlehlost je ale mezi turisty často vyhledávaným cílem. Nejzazší cíp ostrova je k pevnině připojen pruhem tekutých písků a vytváří tak tři kilometry dlouhou písečnou pláž. 

Ta je označována za ráj surfařů, kteří sem směřují především za krystalicky modrou vodou a divokými vlnami. Bohužel vodní sporty i koupání jsou tu na vlastní nebezpečí, žádné zázemí včetně plavčíka nečekejte.

Možná právě velké vlny, špatná kondice nebo třeba momentální zdravotní indispozice stály za utonutím jednoho z turistů na zmíněné pláži„I když lidé ihned začali s masáží srdce, už to bylo moc dlouho, volání na emergency pánovi nepomohlo, sanita totiž dojela až po čtyřiceti minutách,“ nechal se slyšet jeden z výletníků.

„Hlavně tady bych čekal, ze přiletí vrtulník. Vidět jeho paní, jak zoufale volá please, help!, a vy nemůžete nic dělat, bylo to šílené. Z krásného dne se stal ten nejsmutnější na dlouhou dobu,“ dodal svědek smutné události.

Na divokých a neudržovaných plážích rozhodně nečekejte, že tu budete mít servis jako na těch místech, která jsou civilizovaná. Omezený přístup k vodě znamená, že ještě omezenější budou mít přístup záchranné složky, které na místě rozhodně nebudou za pár minut, jak je člověk zvyklý třeba v Praze.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:04 úterý 18. prosince 2018. Anketa je uzavřena.

  • 10
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5