Obývák s kuchyní jen osm metrů? Za dva miliony korun a v Praze? No, nekupte to!

Pokud jde o nemovitosti, stává se Praha vpravdě světovou destinací. Ceny letí strmě vzhůru, zatímco výměry bytů se stále zmenšují. Výjimkou nejsou ani projekty s ubytovacími jednotkami, které jsou jen o něco málo větší než krabice od banánů. Výhodou je relativně nízká cena, třináctimetrový apartmán pořídíte za necelé dva miliony, navíc s parádním výhledem na metropoli.

„Největší výhodou ubytovacích jednotek je jejich nižší pořizovací cena, která je dána právě jejich statusem v katastru nemovitostí a také malou velikostí. Vzhledem k tomu, že kupní cena jednotky je odvozena od ceny za 1 m2, ubytovací jednotku je možné koupit za výrazně nižší cenu než průměrný byt stejné dispozice na trhu s běžnou velikostí,“ láká developer ke koupi mikrobytů na Proseku, za něž by se nemuseli stydět ani v Singapuru nebo Hongkongu, kde je každý metr sakra drahý. 

„Velikost kompenzuje společné vybavení pro rezidenty domu: součástí bude prádelna a sušárna (na bezkontaktní platby), kolárna, k dispozici budou také sklepní kóje a komory přímo na patrech,“ ubezpečuje investory a potenciální obyvatele.

Největší „byty“ mají přes 33 metrů a pořídíte je od 3,5 milionu korun výše.

Pro ty, kdo se v terminologii developerů až tak neorientují nebo byli zvyklí jen na byty, ateliéry a komerční prostory, zástupci Rezidence Prosecká vyhlídka vysvětlují, co jsou to vlastně ubytovací jednotky (neboli apartmány, studia).

„Jsou to nemovitosti typu bytu, které například z důvodu malé metráže nemohou být zkolaudovány jako bytová jednotka, nicméně jsou vhodné pro krátkodobý i dlouhodobý pronájem,“ ubezpečují s tím, že jako investice jsou k nezaplacení.

Rezidence Prosecká vyhlídka sází na honosný název a pěkný výhled.

Nájemníci se však musejí smířit s hodně malým prostorem k životu. Nejsou výjimkou „mikrobyty“, kde je obývák s kuchyní „velký“ jen osm až devět metrů. 

Výhodou je cena, za takový prostor zaplatíte dva miliony korun. Navíc se nachází v „dynamicky se rozvíjející lokalitě“, což je velmi oblíbený obrat všech developerů.

„Dům bude v rámci rekonstrukce plně uzpůsoben k dlouhodobému bydlení v jednotkách, které budou vzhledem k malé metráži zkolaudovány jako ubytovací jednotky,“ ubezpečují investoři.

Ubytovací jednotku o velikosti 13,2 metru pořídíte za 2 miliony.

„Prosek je rezidenční čtvrtí, která v posledních letech prochází značnými změnami. K překvapení mnohých avšak zjistíme, že Prosek není jen sídliště, ale i vesnička s malebnou návsí a jedním z nejstarších kostelů v Praze,“ doplňují zástupci Prosecké vyhlídky. Bohužel zapomněli dodat, že se bytový dům nachází vedle poměrně rušné komunikace vedoucí na Prosek, kde provoz neustává ani v nočních hodinách.

V následující galerii najdete nejen ubytovací jednotky s výhledem, ale i nadstandardní bydlení v pražských Holešovicích, kde na metrech čtverečních a milionech korun až tak nezáleží...

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 čtvrtek 15. září 2022. Anketa je uzavřena.

  • 16
  • 9
  • 8
  • 8
  • 8
  • 3