Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Expres na semináři Ježíšky z Liberce: Jak probíhá drahé čištění duše a čaker?

    Kačenka (v červeném vpravo) tvrdí, že je druhý příchod Ježíše Krista. Můžete se o tom přesvědčit na jejím semináři, za který dáte několik tisíc korun. | foto: koláž Expres

    Kateřina Pondělíčková a Ilona Tobiášová vzbudily v Česku senzaci. Přišly s tím, že Kateřina je druhým příchodem Kristova vědomí. Jejími ústy prý promlouvají bytosti světla. Tato poselství šíří především skrze videa, dvojice ale pořádá i semináře. Expres se rozhodl na jeden z nich a zajít a na vlastní kůži vyzkoušet, jak čistění karmy a léčení s Ježíšem - tak se toto setkání oficiálně jmenuje - probíhá.

    Toulcův dvůr v Hostivaři je středisko ekologické výchovy hl. m. Prahy. Koná se tam mnoho akcí, 14. a 15. května podle plánu na vývěsní tabuli také Esoterické setkání. Tedy setkání s Kateřinou Pondělíčkovou proslavenou coby inkarnací archanděla Uriela a druhým příchodem Kristova vědomí, a její kolegyní Ilonou Tobiášovou. Se ženami, které svými videi rozvířily vody českého internetu.

    Kateřinu poznávám už zdálky, jdu k ní bez okolků, ale není příliš překvapená. Média zřejmě nečekala, ovšem problém s tím nemá. Jedná mile a s klidem mi nabízí účast na semináři. „Třeba i něco ucítíte,“ říká mi s nadějeplným úsměvem.

    V jejím doprovodu vstoupím do sálu, kde se akce koná. Hned za dveřmi čeká starší dáma s kasičkou.

    Za dva tácy vám vyčistíme čakry

    Musíte totiž zaplatit 2 200 korun. Já projdu bez placení, jsem tu jen jako pozorovatel, i tak ale vidím právě ve vybírání peněz ten největší problém. Ženy se staví do rolí někoho, kdo obdržel božský dar, skrze koho promlouvají nadpozemské bytosti, představující čistou lásku - to jsou jejich vlastní slova. Za co tedy chtějí peníze?

    Z takových pozic by měly konat dobro zcela nezištně. Nebo vybrané peníze zkásnou andělé? Není to daleko od pravdy. „Částku si neurčujeme my, určuje ji bůh, sdělí nám jí a my ji uveřejníme,“ říká Pondělíčková.

    Aštar Šeran, vůdce Plejáďanů - i ti měli být na semináři přítomni.

    Možná z toho platí pronájem prostor nebo cestu z Liberce, kde žijí. Podle informací z jejich stránek inkasují ale i za semináře prováděné v domovském městě. Pravda, tam chtějí jen pětistovku, jádro pochybností ale zůstává a navíc, podle popisu akce v Liberci nesouvisí s Ježíšem. Za přítomnost celebrity na párty je holt potřeba připlatit.

    Účast není marná. Napočítala jsem zhruba 30 účastníků, k tomu dalších pět, kteří ale zjevně patří přímo k Iloně a Kateřině. Věkový průměr lidí je padesát plus, nicméně přítomny jsou i dvě slečny, kterým ještě nemohlo být 30.

    „Mám zamknout?“ ptá se ta, co vybírala vstupné. Dveře nakonec zůstanou jen zavřené.

    Začínáme...

    Po uvítací řeči přichází odvádění dušiček. To znamená zbavování se duší, které se k nám vážou a z nějakého důvodu nemohly vstoupit do světla a snaží se o to nyní s naší pomocí. Poté přistupují Kateřina a Ilona k čištění čaker. Během toho pracujete doslova rukama. Jejich zvedáním něco odvádíte, přitahováním něco přijímáte.

    Na povel Ilony všichni položí nohy na podlahu a uzemňují se. Poté napřáhnou ruce před sebe - shromažďují vše špatné, co v sobě mají. „Odevzdáváme TEĎ!“ vykřikne lektorka a účastníci jako jeden muž mrští rukama do vzduchu. Proces se opakuje ještě dvakrát a hotovo.

    Kateřina a Ilona během andělské pomoci.

    Jak seminář plyne, v místnosti se ochlazuje. Upozorní na to žena, která sedí v první řadě. „To proto, že je tu mnoho duší, zní odpověď Kateřiny.

    Průběh akce je dost monotónní. Jednotlivá čistící cvičení jsou přerušována promlouváním, hodně mluví Ilona. Kačenka většinu času sedí se zavřenýma očima. Proč? „Kačenka během toho vnímá i další věci a komunikuje s přítomnými bytostmi,“ vysvětluje Ilona.

    Nedlouho poté Kačenka upozorní jednoho z přítomných mužů, že ho za rameno drží duch a on sám ho musí odehnat. Posléze promluví k ženě a vysvětlí jí, že má před sebou meč, který ale společnými silami vytáhnou.

    Podle Kateřiny za každým z přítomných stojí anděl. Zároveň je tu Matička země, díky Pondělíčkové Ježíš, dokonce i mimozemští Plejáďané. Za dva tisíce zkrátka dostanete kompletní balíček všemožných entit.

    Všichni jim věří

    Nejaktivnějšími členkami skupiny jsou ty nejmladší účastnice. Různě se kroutí a protahují se zavřenýma očima, zatímco starší účastníci s jemným úsměvem postupují přesně podle návodu dvou Ježíšek, který jim přednášející tichými, jemnými hlásky od začátku předkládají.

    Není tu snad ani jeden skeptik. Všichni Kateřinu a Ilonu pozorují se zaujetím, neprotestují proti ničemu. Hned v úvodu Kateřina zmínila, že je v sále mnoho neznámých tváří, zároveň ale všichni vypadají, že s podobnou věcí mají bohaté zkušenosti.

    Přednášející neustále vykládají a opakují už řečené. „Prosímvás, tenhle seminář je hodně o mluvení,“ upozorňuje všechny Kateřina.

    Po dvou hodinách povídání o lásce, kuželech světla, proudech barevných energií i odpouštění sobě i druhým a máchání rukama následuje přestávka a já s díky odcházím.

    Můj vnitřní zrak a sluch zřejmě stávkují. I když jsem se do cvičení zapojila, neslyšela jsem šeptání andělů a neviděla pohledného fousáče s trnovou korunou na hlavě. Kateřinina prognóza vůči mě se tedy nenaplnila - necítila jsem vůbec nic.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 2:34 pondělí 12. září 2016. Anketa je uzavřena.

    • Super
      31
    • Trapas
      26
    • Haha
      24
    • Tvl
      17
    • Sladký
      13
    • Cože
      8