Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Šokující smrt dětské psychiatričky: Šla si nechat zvětšit prsa, zemřela přímo na sále

    Mladá dětská psychiatrička Renata zemřela během plastické operace prsou. (Fotografie ze sálu je ilustrační.) | foto: LinkedIn, Profimedia

    Měla celý život před sebou a hodlala ho zasvětit pomoci dětem. Renata T. (†29) byla velmi talentovanou psychiatričkou v dětské psychiatrické nemocnici v Lounech. Bohužel svoje životní poslání dále naplňovat nebude, minulou středu nečekaně zemřela. Podle našich informací se neprobrala z anestezie během plastické operace, při níž si chtěla nechat na pražské klinice zvětšit prsa.

    O případu redakci Expresu informoval zdroj z okolí mladé psychiatričky.

    „Minulý týden ve středu šla na plastiku prsou a zůstala jim na stole bez známek života. Problém je, že takové plastické kliniky nejsou v případě komplikací vybaveny resuscitačním týmem. Pochopitelně to není vůbec běžné, aby někdo takto zemřel,“ řekl nám zdroj.

    Dodal také, že přímo z psychiatrie, kde Renata T. pracovala, má informaci, že šlo o mozkovou smrt. Zřejmě se tak jednalo o selhání během anestezie.

    Jak redakce zjistila, tragický případ se měl odehrát na známé pražské klinice.

    Tragická událost silně zasáhla kolegy mladé psychiatričky. Expres.cz se spojil s primářkou lounské dětské psychiatrické nemocnice Fabienne Kosovou, která byla Renatinou přímou nadřízenou. 

    „Bohužel je to pravda. Pro naši kliniku je to strašná rána. Renata byla vynikající a talentovaná lékařka, všechny nás to hluboce zasáhlo a držíme smutek. Víc to nemohu komentovat, informace mám pouze zprostředkované,“ uvedla Kosová.

    Stejně hovoří i další kolegyně, s níž se Expres.cz spojil.

    „Renata byla úžasná, energická žena a velmi talentovaná lékařka. Naše klinika je malá, ten kolektiv tady je něco jako rodina, takže o to silněji to zasáhlo každého z nás,“ řekla zarmouceně. 

    Měla to být banální operace, při které se prsa vylepší silikonovými implantáty. Operace, jakých se dělají bez problémů tisíce. Tentokrát vše skončilo tragédií.

    „O tom, že Renata jde na zvětšení prsou, jsme věděli, nebylo to žádné tajemství. Že by měla nějakou vrozenou zdravotní vadu nebo trvalé potíže či se pravidelně léčila, jsem nevěděla. Nic takového,“ dodala.

    O případu už slyšel také vyhlášený plastický chirurg Jan Měšťák. Detaily nezná, sám ale vzpomněl na to, že podobný tragický případ se odehrál i na jeho klinice.

    „Slyšel jsem o tom případu, že se to stalo při operaci a šlo o zvětšení prsou. Víc o tom nevím. My jsme na klinice Esthé jeden takový případ měli, jednoznačně se ale prokázalo, že nešlo o pochybení nikoho z personálu ani hlavního lékaře, operatéra či anesteziologa. Pacientka měla vrozenou srdeční vadu,“ uvedl Měšťák.

    Proč tedy Reneta zemřela?

    „Příčinu úmrtí neznám, informace o případu se ke mně nedonesly, tyto události se u nás ventilují pomaleji. Mohu mluvit jen obecně,“ uvedl stomatolog a majitel kliniky plastické chirurgie Roman Šmucler. 

    Známý lékař je toho názoru, že hodně pacientů podceňuje situaci a nehledí na výběr klinik. „U nás v Asklepionu jsme na úrovni špičkové nemocnice, máme tady jednotku intenzivní péče, u nás anesteziologové u pacientů spí, pak máte střediska, kde ti lékaři nejsou,“ vysvětluje Šmucler.

    „Samozřejmě se může stát cokoliv. Můžete mít špičkového operatéra, tu nejlepší péči, ale pokud je tam například nějaká vrozená vada, alergie, může se stát cokoliv,“ dodává. 

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 středa 2. března 2022. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      137
    • Trapas
      39
    • Super
      32
    • Cože
      21
    • Haha
      18
    • Sladký
      10
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...