Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Hrozivé detaily vraždy: Migrant Anastazju svázal, mlátil a mučil. Stihla napsat partnerovi

    Anastazja milovala moře a cestování. Zemřela násilnou smrtí na řeckém Kosu. | foto: Facebook

    Řeckem i Polskem otřásl případ brutální vraždy sedmadvacetileté Anastazji Rubińské, která se odehrála na turisty oblíbeném ostrově Kos. Dívka tam pracovala s přítelem, před týdnem ale zmizela a policisté po ní marně pátrali do chvíle, než učinili hrozivý objev: Tělo polské rodačky našli pohozené v pytli na odpadky. Zohavené bylo nejen vedrem, ale také tím, co jí pachatel, podle policie třiadvacetiletý migrant z Bangladéše, provedl.

    Polská média každou chvíli přinášejí nové informace k případu a mezi ty poslední patří i otřesné detaily toho, co se mělo krásné Anastazje v posledních okamžicích života dít.

    Dívka na Kosu pracovala s přítelem v pětihvězdičkovém hotelu, v den smrti se ale omluvila ze směny, protože měla popálenou ruku. Místo toho odpoledne vyrazila na skleničku, o čemž informovala přítele. Podle domluvy se pak měli sejít, jenže to se nestalo.

    Anastazja totiž na místním tržišti potkala skupinu pěti mužů původem z Pákistánu a Bangladéše, jednalo se o migranty. S nimi se údajně dala do řeči a začala s nimi popíjet.

    Když se pak sedmadvacetiletá Polka nedostavila na schůzku s přítelem, měl jí zavolat, načež mu řekla, že je opilá a že ji jeden z mužů doveze do hotelu na motorce. Poté se měla ozvat ještě jednou, napsala partnerovi SMS, že zůstala s mužem, který ji odvezl a necítí se s ním v bezpečí. Poslala také údaje o svojí poloze, načež se jí dlouholetý přítel Michal vydal hledat. Marně.

    Migrant z Bangladéše měl Anastazju odvézt k sobě domu, kde začalo peklo. Dívku měl bít a mučit, následně ji znásilnil. Během toho měla nejspíše svázané ruce, alespoň tak její polonahé tělo našli v pytli na odpadky pohozené ve křoví policisté. Pokoušela se ovšem bránit, na těle zatčeného Bangladéšana totiž byly škrábance a další stopy po zápase.

    Anastazja byla půvabná mladá dáma.

    Anastazju nakonec i zabil, není zatím úplně jasné jak. Pravděpodobně ji uškrtil, patolog ovšem nebyl schopen určit, zda rukama, či lanem.

    „Byla to náročná pitva. Příčinou smrti bylo udušení, ale nelze říci, zda k němu došlo uškrcením rukama, nebo použitím lana,“ řekl lékař řecké televizi. Také odeslal vzorky na testy, zkoumat se bude například to, zda Anastazja nebyla zdrogovaná.

    Jak již bylo zmíněno, policejní smyčka se utahuje kolem třiadvacetiletého Salahuddina S., který pochází z Bangladéše a do Řecka přišel před dvěma lety coby nelegální migrant. Chvíli byl v uprchlickém táboře, pak dostal práci jako dělník v zemědělství.

    Řecký tisk zveřejnil fotografii podezřelého bangladéšského migranta.

    Právě nedaleko jeho bytu se našlo dívčino tělo a přímo u něj pak i DNA, její vlasy a krev. Také si pořídil letenku do Itálie, kam chtěl zřejmě uprchnout.

    Řecká policie už ho vzala do vazby, ve středu by mu mělo být sděleno obvinění. Muž vinu popírá, podezřele ale mění výpovědi. Nejprve řekl, že s Anastazjou měl sex, ale že byl z její strany dobrovolný, poté otočil a začal tvrdit, že dívku vůbec nezná. Policie aktuálně zkoumá, zda a jak byli do případu zapojeni čtyři jeho kamarádi.

    Anastazja pracovala s přítelem v hotelu.

    Naopak u přítele Michala, který s Anastazjou chodil deset let a cestovali spolu po světě, kriminalisté jakýkoliv podíl na vraždě dívky okamžitě odmítli. Dostal už zelenou k tomu, aby i s dívčinou rodinou odcestoval do Polska, nebude tedy už nadále ani vyslýchán.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:00 čtvrtek 19. října 2023. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      66
    • Tvl
      46
    • Cože
      11
    • Trapas
      10
    • Super
      9
    • Sladký
      9