Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Horor v Řecku: Migrant Polku znásilnil a strčil do tašky. Matka identifikovala tělo rozložené vedrem

    Polskou krásku někdo znásilnil a zavraždil, tělo bylo nalezeno v tašce pohozené ve křoví. Policie již zadržela migranta z Bangladéše. | foto: Facebook

    Policie na řeckém Kosu, který platí za oblíbený dovolenkový ráj i mezi Čechy, vyšetřuje přímo hrozivý případ vraždy. Obětí je sedmadvacetiletá polská dívka, kterou blízcí v čele s přítelem pohřešovali týden, než bylo její tělo objeveno nasoukané v tašce. Anastazja byla znásilněna a zavražděna, před soudem velice rychle stanul podezřelý muž z Bangladéše. Nepředstavitelná muka prožívala, kromě dalších, také matka zavražděné dívky, která do Řecka musela vyrazit kvůli identifikaci ostatků.

    Sedmadvacetiletá Anastazja Rubińska z polské Vratislavi (Wrocławi) pracovala v pětihvězdičkovém hotelu v řeckém městě Marmari. Byla tam zaměstnána i se svým přítelem.

    Právě ten zmobilizoval policii, když dívka před týdnem zmizela. Naposledy byla spatřena 12. června v místní kavárně, pak se po ní slehla zem.

    Pátrání probíhalo týden, než policie učinila šokující objev. Dívčino tělo bylo nacpané v tašce a pohozené ve křoví. Anastazja byla polonahá, znásilněná a uškrcená, podle všeho také nesla známky mučení.

    Anastazja na výletě v Barceloně

    Aby policie mohla s jistotou potvrdit, že se skutečně jedná o pohřešovanou dívku, zavolala si do Řecka její matku kvůli identifikaci. Jenže jak médiím prozradil otec, tělo bylo po šesti dnech na přímém slunci v tak strašném stavu, že ho koroner musel důkladně připravit, aby matka nedostala šok. Nakonec se ale i tak rozhodli, že ostatky matce neukážou celé. Dceru údajně identifikovala podle prstenu.

    Pak se rozjela velká policejní mašinerie. Stopy detektivy zavedly do bytu Salahuddina S., který pochází z Bangladéše a do Řecka přišel před dvěma lety coby nelegální migrant. Chvíli byl v uprchlickém táboře, pak dostal práci jako dělník v zemědělství.

    Řecký tisk zveřejnil fotografii podezřelého bangladéšského migranta.

    Muž byl posledním člověkem, s nímž byla Anastazja viděna. Když ho policisté zadrželi, měl v obličeji i na rukou škrábance, dále se v jeho bytě našla dívčina DNA, její krev, vlasy a také letenka do Itálie, kterou si muž pořídil den poté, co dívka zemřela.

    Bangladéšan už dokonce stanul před soudem, jenž na něj uvalil vazbu. Veškerá obvinění popřel, dívčina rodina má ovšem jasno.

    „Chci se s ním setkat, dorazit ho. Chtěl bych deset minut na setkání s tím mužem a dokončit to s ním sám,“ řekl médiím na Kosu bratr Adrian, zatímco otec nastínil, jak mělo k dceřině vraždě podle jeho informací dojít.

    Cestovala s přítelem, ten je po její smrti zdrcen.

    Anastazja údajně potkala svého vraha na místním tržišti, kde byl i s přáteli. Polka prý dostala nápad, že by si od nich mohla koupit marihuanu, následně spolu nejspíše nějaký čas strávili, než ji Salahuddin S. unesl, znásilnil a zavraždil. Není zatím jasné, jakou roli v případu hráli jeho přátelé.

    „Zřejmě ji obelhávali a čekali, až se setmí. Možná jí dokonce za těch pár hodin, které s nimi strávila, hodili něco do pití,“ prohlásil taktéž zdrcený otec, podle něhož byla Anastazja velice hodná, ale bohužel poněkud lehkomyslná.

    Případ se teď nejspíše přesune i na pole mezinárodní. Poláci už požádali řeckou stranu o dodání veškerých podkladů a taktéž o vydání podezřelého do Polska, aby mohl být souzen tam. Premiér Morawiecki už se nechal slyšet, že bude trvat na co nejtvrdším potrestání.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:43 středa 18. října 2023. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      65
    • Haha
      57
    • Trapas
      17
    • Cože
      14
    • Super
      10
    • Sladký
      8