Do Krejčířovy vily se vrací život: Objekt hlídá pes, střecha už je opravená

Roky chátrala a nikdo o ni neměl zájem, během posledních měsíců se ale záležitosti kolem vily uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře daly do pohybu. Do aukce se po několika hluchých letech loni na podzim přihlásili dva zájemci, zvítězila realitní podnikatelka Petra Kučerová. Ta rozlehlému objektu, který byl v dobách největší slávy oceňován na stovky milionů korun, vrací zašlý lesk.

Prodej vily Radovana Krejčíře sice zkomplikovaly soudní spory manželky Kateřiny se státem, nová majitelka na místě přesto úřaduje.

Za několik měsíců tam stavaři odvedli kus práce, stihli opravit střechu, kterou probořil požár, také postupně renovují fasádu. Celá hlavní budova je obehnaná lešením. Práce probíhají také na svahu před vilou.

Práce probíhají na celém domě včetně svahu před vilou.

Vila je navíc přísně střežena. Ještě donedávna se u ní jen střídaly hlídky černošické policie, občas byly dokonce otevřeny hlavní dveře. Teď objekt střeží nejen kamera, ale dokonce i pes, ne zrovna přívětivě vyhlížející černý ovčák.

Lze tak říct, že se do jednoho z nejslavnějších českých domů pomalu vrací život. 

Vilu Radovana Krejčíře hlídá pes.

Nadále je také středem pozornosti, když se redakce Expresu na místo vydala, zrovna před vilu přijela trojice chlapců na kolech. Ačkoliv jim mohlo být něco přes deset let a éra Radovana Krejčíře je tím pádem minula, jakmile na místo dorazili, začali si na dům ukazovat a nadšeně vykřikovat, že „to je ta vila“.

To rodina známého byznysmena příliš kladné vzpomínky na dům nemá. Krejčířovi vilu stavěli dlouho, dostávali se kvůli tomu do křížku se sousedy. Když měli hotovo, za několik měsíců putoval Radovan Krejčíř na rok do vazby.

Ani po jeho návratu na svobodu si tam příliš rodinné pohody neužili, protože v roce 2005 přišla slavná domovní prohlídka a ještě slavnější Krejčířův útěk. Pak už se do vily rodina nikdy nevrátila.

Jak manželka Kateřina, tak i maminka Naděžda později na Seychelách v knize „Radovan Krejčíř: Odhalení“ popisovaly, že je dům podle nich prokletý. Kateřina už tehdy řekla, že už se do něj nikdy vrátit nechce.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 úterý 13. září 2022. Anketa je uzavřena.

  • 32
  • 21
  • 16
  • 10
  • 9
  • 5