Krejčíře ve vězení nenavštěvuje ani rodina: Distancují se, v JAR přišli o všechno, říká zdroj

Radovan Krejčíř v jihoafrickém vězení Leeuwkop trpí nejen kvůli špatným podmínkám, ale sužuje ho také samota, prozradila jeho právnička. Uprchlý podnikatel prý nesmí mluvit s ostatními vězni a na návštěvy za ním nechodí ani rodina. Zdroj Expresu, který je s děním kolem Krejčíře obeznámen, vysvětlil, jak se věci mají. V Jihoafrické republice prý Krejčířovi přišli o všechno a nemají tam už ani víza.

„Když je postaven před soud, nemůže s nikým mluvit a je připoután jako týraný pes. Jediné, o co žádá, je to, aby s ním bylo zacházeno s nějakou formou důstojnosti. Nemá tu žádnou rodinu, aby ho přišla navštívit nebo se na něj podívat,“ prohlásila kromě dalšího právnička Radovana Krejčíře Nastasja Otrebskiová pro server IOL.co.za.

Dříve se přitom uprchlý podnikatel o rodinu opíral, manželka se synem ho často chodili podpořit k soudům. Jenže věci se od té doby zřejmě změnily.

Expres.cz hovořil s člověkem, který je s děním kolem Krejčíře obeznámen. 

„Rodina se od něj z mého pohledu už distancuje. V Jihoafrické republice jim před lety zrušili víza a zabavili veškerý majetek,“ popsal zdroj, který si přál zůstat v anonymitě.

Radovan Krejčíř prý ve vězení trpí.

Rodinu prý veškeré dění kolem Krejčíře semklo, ale také výrazně poznamenalo. A tak se rozhodli začít nanovo v Česku. 

„V Česku zrušili provoz tiskárny v Českém Těšíně a minulý měsíc areál snad prodali. Staršímu synovi Radovana Krejčíře se narodilo někdy po Novém roce dítě,“ říká člověk, který měl s kontroverzním podnikatelem co do činění.

Těšínská tiskárna přitom byla chloubou rodiny Krejčířových, dříve jí šéfoval Radovanův otec Lambert, který ale zmizel. 

Donedávna ještě podnik, jenž byl historickým unikátem a vznikl už v roce 1806, patřil Krejčířově matce Naděždě.

Velkým tématem je také Krejčířova honosná vila v Černošicích, kterou zabavil stát a už roky se ji snaží neúspěšně prodat. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:40 pátek 3. září 2021. Anketa je uzavřena.

  • 63
  • 12
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2