Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Radka Třeštíková nezvládla kritiku a zrušila si Facebook. Co bude dál?

    Radka Třeštíková prohrála bitvu s internetem a utekla z Facebooku. Co bude dál? | foto: koláž Expres

    Internet vs. Radka Třeštíková 1:0. Několik dní po vlně facebookového trollingu si spisovatelka a manželka fotografa Tomáše Třeštíka zrušila svůj profil - anebo si zablokovala celý svět. Možná se jen schovala, možná kuje fikaný plán, jak situaci obrátit ve svůj prospěch.

    Začalo to kampaní Mastercard, pokračovalo bitvou s trollingem a blokováním nepohodlných uživatelů - a teď Radka Třeštíková zmizela z virtuálního světa úplně.

    Spisovatelka, která si za poslední týden vyslechla mnoho vtípků na svou osobu, se zřejmě stáhla do ústraní, aby si od toho trochu oddechla, tomu rozumíme. Vzhledem k tomu, že ještě před úprkem ve stylu Houdiniho ale šermovala s vážným pojmem kyberšikana, předpokládáme, že z nastalé situace ještě bude těžit.

    Jak to bude vypadat dál?

    1. Beseda o sociálních sítích se změní v seminář o šikaně na internetu

    Beseda Vlastním směrem s Radkou a Tomášem Třeštíkovými měla pojednávat o tom, jak se žije na sociálních sítích. Teď se ale téma zřejmě změní a zničená Radka přijde pohovořit o tom, jak těžké to je, čelit neustálým vtipům neznámých lidí.

    Odpovědí by měl být protiseminář s názvem Vítejte na internetu, kde bude podrobně vysvětlena podstata a dlouhá historie internetového trollingu.

    Troll útočí gif.

    2. Zapojí se HateFree Culture

    To by bylo, aby si projekt, bojující za nebe a život bez mráčků, na téhle kauze neurval trochu slávy. Protože videoobsah funguje nejlíp, vidíme to na záznam/dokument právě ze zmíněné besedy.

    3. Tomášův balkon dostane nový smysl

    Už to nebude jen série „různí lidé na balkóně“. Každý, kdo se bude chtít u Třeštíka vyfotit, dostane do ruky ceduli. Pray for Radka je už moc ohrané, ale co třeba Stojím za Radkou? To má alespoň grády. Dokonce by fotografovaní mohli na balkóně stát za skutečnou Radkou, hashtag #humor.

    Pray for Radka, to je ohrané. Co takhle motto „Stojím za Radkou“? U Tomáše na balkoně na to ani nepotřebujete ceduli, prostě si za tu Radku normálně stoupnete.

    4. Třeštíková bude mít námět na novou knihu

    Po čase Radka pochopí, že tohle je ten zlom, ten moment, kdy může vystoupit z řady ženských autorek a stát se autorkou, která se nebojí mluvit o palčivých sociálních tématech. Popíše, jak incident poznamenal život jí a její rodiny. Jako název navrhujeme Proti zlým nebo Zvládla jsem to!

    Peníze prší gif.

    5. Svatá Radka z Letné

    Ať už teď Třeštíkovi udělají cokoliv, vždycky se najde někdo, kdo jim připomene, že jejich hra na morálně-umělecké autority, vlastním přičiněním zdiskreditovaná propůjčením se reklamě, byla prostě směšná.

    Radka se postupně stane mučednicí, která položí svůj život v boji proti kyberšikaně.

    Jenže; pořád jsou tady ty „hordy fanoušků“, co se jich zastanou. Třeštíková se nakonec stane symbolem boje proti kyberšikaně a na Letné jí postaví pomník. Nebo by její fotografie mohly být trvale umístěny na ArtWall na nábřeží Kapitána Jaroše, ať to má styl.

    UPDATE: Jen několik málo hodin vydržela Radka Třeštíková nebýt součástí virtuálního světa a v sobotu večer se na Facebook vrátila.

    Náhoda? Nemyslíme si! A doufáme, že náš návrh dalšího postupu bude k užitku. Stále možno aplikovat!

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 10:22 neděle 22. ledna 2017. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      184
    • Haha
      56
    • Tvl
      32
    • Super
      27
    • Cože
      27
    • Sladký
      18