Lipovská je špinavá č*bka, napsal Etzler. Černochová: To je na facku! Ať tak mluví na manželku

Závažné obvinění generálního ředitele Petra Dvořáka z údajného střetu zájmů nebylo to jediné, čím radní Hana Lipovská šokovala na středečním jednání Rady ČT. Na schůzi ji totiž doprovodili dva bodyguardi. Později se ukázalo, že šlo o přidělenou ochranku od Policie ČR. Novinář Tomáš Etzler, bratr herce Miroslava Etzlera, po dramatickém výstupu na Kavčích horách na Twitteru Lipovskou nazval „zmanipulovanou špinavou ču*kou“. Radní se velmi rychle dočkala zastání jak od předsedy Rady ČT Pavla Matochy, tak od poslankyně za ODS Jany Černochové.

Režisér Jan Hřebejk není jediný, koho středeční jednání Rady ČT nadzvedlo ze židle. Sociální sítě po dramatické akci na Kavčích horách přímo praskaly ve švech.

„Na půdu ČT vstoupili spolu s paní Lipovskou dva policisté v civilu. Nemají žádné povolení ke vstupu do budovy. Tvrdí, že jsou z pražské policie. Stojí před místností, kde zasedá Rada ČT,“ informoval na svém Twitteru Jiří Hynek z České televize.

„Ale ani s průkazy přece nemohou bez pověření vlézt, kam se jim zlíbí, zvlášť když si je tam přivede nějaká zmanipulovaná špinavá čubka, co ani není zaměstnankyní ČT,“ reagoval novinář Tomáš Etzler, který si pak od kolegů z branže vyslechl, že jeho vulgární urážka směrem k Haně Lipovské byla hodně za čarou.

Etzler v diskuzi uvedl, že většinou se řídí zásadami slušného chování, teď se ale udržet na uzdě nemohl, protože radní Lipovskou považuje za velké nebezpečí pro celou zemi.

„Lipovská a jí podobní a celý ten gang, co je řídí, představují pro ČR obrovské nebezpečí, a že slušnost ctí stejně jako fakta či fair play hru, tedy nijak,“ myslí si novinář.

„Vím také, že s některými lidmi není možné slušně a rozumně jednat. Oni na politickou korektnost u svých protivníků spoléhají, aby je při první příležitosti zlikvidovali ranou do zad. Myslím, že jsme v bodě, kdy je třeba sundat rukavičky a nazývat věci tím, čím jsou,“ dodal ještě na svou obhajobu novinář, jenž v letech 2006 až 2014 působil jako stálý zpravodaj České televize v Číně.

Černochová: Etzler je na facku! Ať takhle mluví se svou ženou

Kromě dalších novinářů se do Etzlera pustila také poslankyně za ODS Jana Černochová.

„Nesleduji aktuální kauzu Česká televize versus Hana Lipovská a ani to nemám v plánu, ale jestli se takto vyjadřuje o ženě jejich spolupracovník a dlouholetý redaktor, je to hanba a zasloužil by si pár pořádných facek,“ napsala na Facebooku Černochová.

„Jestli mu urážení žen zvedá potenci a dělá mu dobře, ať si tak oslovuje svojí milou doma, ale netahá tento typ primitivního šovinismu do veřejného prostoru a nedělá ostudu slušným novinářům,“ dodala poslankyně, podle níž by se Česká televize měla za chování Tomáše Etzlera omluvit.

Předseda Rady ČT: Od Etzlera to bylo prostoduché, Lipovské už delší dobu vyhrožují

K událostem na středeční schůzi Rady České televize se vyjádřil i její předseda Pavel Matocha. Ten vysvětlil, proč do budovy ČT Hanu Lipovskou doprovodili dva bodyguardi.

„Policie přidělila radní Hance Lipovské ochranku. Přivezla ji do ČT na jednání Rady ČT a byla tam s ní i celou dobu. Hanka o ni nežádala, přestože je dlouhodobě terčem vyhrožování. Policie vyhodnotila informace, které se k ní dostaly, a rozhodla o udělení ochranné služby člence Rady ČT,“ uvedl Matocha, který Etzlerův výbuch emocí také vůbec nechápe.

„Prostoduše napadl přítomnost policie v prostorách ČT, ale ještě přidal sprosté urážky vůči Hance Lipovské,“ kroutí hlavou předseda Rady České televize.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:23 pátek 6. srpna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 224
  • 71
  • 17
  • 9
  • 8
  • 5