Renomovaný německý psycholog: Merkelová se chová iracionálně!

Tlak na německé kancléřku Angelu Merkelovou se zvyšuje s každým dnem. Většina německých občanů už nevěří, že kurz, který nastavila v řešení uprchlické krize, je ten správný. Teď se na účet šéfky vlády nelichotivě vyjádřil i odborník na lidskou psychiku.

I když Angela Merkelová musela po silvestrovských incidentech v Kolíně nad Rýnem ustoupit ze své „willkommenskultur“, tedy snahy postarat se o všechny uprchlíky, kteří v Německu požádají o azyl, trvá si stále na svém postoji.

Přední německý psychoanalytik Hans-Joachim Maaz má proto neobvyklé vysvětlení: Merkelová, tak jako mnoho mocných lidí, trpí přehnaným přeceňováním sama sebe, a tak je imunní vůči kritice.

Fotogalerie

Maaz, autor slavné studie z roku 1990 o psychologickém profilu východních Němců, sleduje politickou kariéru Angely Merkelové celá léta a nyní došel ke znepokojivému závěru. Její politiku považuje za „naprosto iracionální.“

Nejmocnější žena světa podle něj není podle psychoanalytika schopná akceptovat jakoukoliv kritiku. Lze to prý poznat i z jejího pevného držení těla.

„Merkelová se v současné době chová iracionálně a nejasně, což vyvolává obavy, že ztratila kontakt s realitou,“ řekl Mazz pro web huffingtonpost.de.

Německá kancléřka je v nelehké situaci a uprchlickou krizi musí vyřešit do jara, než začne další vlna migrace do Evropy. Pokud se jí to nepodaří, mohla by o svůj post přijít.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 5:01 úterý 24. května 2016. Anketa je uzavřena.

  • 140
  • 17
  • 14
  • 12
  • 9
  • 9