Nejsme rasisti a náckové! Lidé ze Saské Kamenice čelí útokům médií i vlády

Protestující v Saské Kamenici jsou od neděle v médiích vyobrazováni jako zvěř a všichni do jednoho označováni za pravicové radikály a neonacisty. Přitom drtivá většina z nich jsou normální lidé, mladí, staří, ženy, muži, kterým se už jen nelíbí, jak se (nejen) v jejich městě chovají imigranti.

Vlastně se kvůli negativnímu zaměření médií a politiků na demonstranty pomalu zapomíná na skutečný důvod, proč vlastně lidé o ulic vyšli. 

Že to bylo kvůli vraždě jejich krajana, kterého ubodali dva přistěhovalci, z čehož jeden z nich už byl za napadení v podmínce a měl být dávno deportován. Nad tím, proč většina imigrantů u sebe nosí nože, se média také nepozastavují.

Zpravodajské relace z protestujících dělají rasisty a za jejich chování se stydí lidé ve vedení země i samotného Saska. Zcela neoprávněně, občané mají vážný důvod (a hlavně v demokratické zemi možnost!) proč demonstrovat. Bojí se o bezpečí své i svých blízkých a mají obavy z nárůstu kriminality v celém Německu po vypuknutí migrační krize.

A vláda v čele s Angelou Merkelovou zavírá oči nad zločinem, který se zde stal, a pozornost upíná právě na obyčejné lidi, kteří se nebáli ozvat.

Samozřejmě že se na demonstracích objevili i radikálové a hajlující primitivové, ale těch je tam opravdu málo, jedná se pouze o jedince, kteří si „přihřejí polévku“ kdykoliv mají možnost, ostatně v Česku se nám tohle děje taky.

Médiím ale snad jako by se hodilo krámu zobecňovat a škatulkovat do této kategorie i všechny ostatní běžné občany.

A že byla použita vodní děla i na babičky a dědy, kteří nesouhlasí s masivním a nekontrolovaným přílivem migrantů? Hlavně o tom neinformovat veřejnost a raději je také zahrnout mezi „pravičáky“. Ostatně Německo se zamlčováním násilných důsledků imigrační politiky má už nejednu zkušenost. Masivní kritice čelila země poté, co veřejnoprávní televize ARD a ZDF neinformovaly o útocích v Kolíně nad Rýnem během Silvestra 2015, následně je německá celostátní média bagatelizovala či neuváděla přesný počet obětí, jichž bylo na dvě stě.

A také nezmínit, že nebýt politiky Angely Merkelové, k této vraždě by pravděpodobně vůbec nedošlo. Svoboda slova a projevu začíná být poslední dobou v Německu podřízená politické uprchlické propagandě. Samotní Němci se nálepkování brání hlavně na sociálních sítích, kde se pod zprávami o dění v Saské Kamenici rojí prosby občanů, aby se o nich v médiích přestalo mluvit jako o radikálech.

Zajímavé zamyšlení nad aktuální situací v Německu napsal pro Novinky.cz i politolog Alexander Tomský, který mimo jiné píše:Když se teď po vraždě pětatřicetiletého Němce a dvou těžce zraněných konaly v Saské Kamenici masivní demonstrace proti imigrační politice, která importuje zločince, a do ulic vyšlo možná až pět tisíc účastníků, mezi nimi i pár desítek holých lebek, ozval se řev médií a politici s Merkelovou v čele kravály tzv. extrémní pravice čili nacistů odsoudili.“

Lidem už dochází s tímto lživým přístupem trpělivost a je jen otázkou času, kdy se jejich hněv obrátí přímo na média a představitele země. Další protesty budou ve městě pokračovat i o víkendu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:45 sobota 29. prosince 2018. Anketa je uzavřena.

  • 222
  • 10
  • 8
  • 7
  • 6
  • 6