Muslimové pálí plenky Pampers. Obal jim prý připomíná Mohameda

Hodně bizarní protest rozjeli muslimové v Indii. Jejich akce drsným způsobem vyzývá k bojkotu produktů Pampers. Důvodem běsnění indických muslimů je hlava kočky, která se na obalech firmy Pampers objevuje a podle nich prý připomíná Mohameda!

O prazvláštních protestech indických muslimů informoval server Daily Mail. Spor odstartovalo to, že indickým muslimům na obalech od produktů populární značky Pampers vadí řádek, který zobrazuje kočičí vousy, nos, pusu a levé oko.

Podle muslimů obrys kočičí hlavy vypadá úplně stejně jako jméno Mohamed napsané v arabštině nebo v jazyce urdu. Muslimové z Indie se tak rozhodli, že budou produkty značky Pampers bojkotovat. A co víc, rozjeli drsné protesty!

Jméno Mohamed napsané v arabštině.

Obrys hlavy kočky, který tak vytočil indické muslimy.

Například aktivisté z islámské skupiny Darsgah Jihad-o-Shahadat byli rozhořčení natolik, že podali formální stížnost na policejní stanici. V dopise, který skupina předala policii, se píše, že firma urazila city muslimské komunity.

Aktivisté ze skupiny Darsgah Jihad-o-Shahadat dopisem vyzvali, aby byly produkty okamžitě staženy z prodeje.

Muslimové si stěžují oficiální cestou.

„I pouhým okem je jasné, že je zde natištěné jméno Proroka v urdu nebo v arabštině,“ píše se například v dopise, který napsali indičtí muslimové v anglickém jazyce. Nejspíše tak tušili (nebo to možná chtěli), že jejich protest bude řešit celý svět.

Dopis pokračoval slovy: „Zatkněte je a potrestejte.“ Aktivisté tím mysleli vysoce postavené pracovníky firmy Pampers.

Aktivisté z islámské skupiny Darsgah Jihad-o-Shahadat byli rozhořčení natolik, že podali formální stížnost na policejní stanici.

Někteří rozhořčení muslimové zašli ještě dál než výše zmínění aktivisté. Rozhodli se, že produkty značky Pampers nebudou jen bojkotovat, ale také veřejně pálit.

Těžko říct, zda tento protest zabere tak, jak by si to muslimové z Indie přáli. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:56 sobota 23. června 2018. Anketa je uzavřena.

  • 42
  • 19
  • 15
  • 11
  • 9
  • 8