Skandální až otravné Prostřeno: Studenti si „poměřují pindíky“ a hrají si na šéfy

Prostřeno si léta zakládá na tom, že dává vyniknout amatérským kuchařům. Aktuální partička, která se sestává ze středoškoláků studujících gastronomii, proto diváky poněkud zaskočila. Náctiletou pětici by ještě vzali na milost, kdyby ovšem zejména přítomní mladí pánové nemachrovali a neměli pocit, že už teď jsou z nich Pohlreichové, Sapíkové nebo Punčochářové.

„Ta julienne zelenina měla být nakrájená na ještě menší kousky. Vývar byl celkem dobrý, ale nedosolený, já bych ho teda osolil víc. V tom čatní mi chybělo víno, dělat ho jenom z ovoce na vodě, to je promarněná šance, chutná to mdle a cítím z toho jen samou sladkost,“ zaznělo mimo jiné v dalším premiérovém Prostřenu.

Pondělní soutěžící, šestnáctiletá Victoriia Dzhuhan, která kromě kuchařského umu předvedla i perfektní češtinu, a to je v Česku pouhé dva roky, to neměla vůbec lehké. Samozvaní odborníci na jídlo a vaření jí to vůbec neulehčili, ba naopak. Přitom zrovna ona je z celé party nejnormálnější a nejpokornější.

Místo toho, aby se u stolu chovali jako gentlemani a nad případnými nedostatky a drobnostmi mávli rukou, pitvali vše do mrtě a sáhodlouze komentovali, i když to po nich nikdo nechtěl. Jako největší mudrci se už první soutěžní den vyprofilovali hlavně dva pánové, kteří se lidem u televize hodně zajídají. 

Lukáš Staněk chodí na praxi k šéfkuchaři Jaroslavu Sapíkovi a do soutěže byl vybrán zástupci školy, aby ji vhodně reprezentoval. Svou roli pojal příliš školácky a chvílemi působí dost otravně, a tak není divu, že poťouchlí diváci zmiňují i jeho vizuální podobnost s korpulentním mistrem české kuchyně, u něhož sbírá zkušenosti.

Také Adam Tišer budí velké emoce, a to nejen tím, že je zrzavý a „takovým lidem se nemá věřit“, jak říkají někteří „znalí“ fanoušci Prostřena. Mnozí z těch, kdo pořad sledují, mu nemohou přijít na jméno a zmiňují fakt, že by špetka pokory, v jeho případě spíše větší než malá, neškodila. Místo toho ale Adam servíruje aroganci a namachrovanost, už mu chybí jen párátko v koutku úst, aby byl jako „největší drsoň“.

„Hochu, ty jsi těžký frajer, uvidíme, uvidíme,“ vzkázala mu nasupená divačka. 

„Adame, na to, že ještě nemáš výuční list v kapse, jsi až dost kritický. Tak uvidíme, jestli ti všechno vyjde. Chtělo by to trochu tolerance a umět se povznést nad některé věci. Každý jsme jiný a každý si vaří po svém,“ doplnila další z dam.

„Nafackovat ti, frajere,“ dodala jiná dáma, která by zvolila spíše ráznější výchovný proces.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:47 středa 9. června 2021. Anketa je uzavřena.

  • 103
  • 49
  • 33
  • 22
  • 22
  • 15