Prohra Petry Paroubkové! Soud vyhověl Jiřímu, chtěl by střídavou péči!

Válka manželů Paroubkových nabírá na obrátkách, a už tady padají první soudní rozhodnutí upravující vztahy uvnitř rozpolcené rodiny. A jak to vypadá, zatím má navrch bývalý předseda vlády. Soud nejprve vyhověl jeho žádosti o předběžné opatření, naopak advokát Petry Paroubkové se svým návrhem neuspěl.

V prvních deseti dnech poté, co Petra Paroubková utekla ze společné domácnosti i s dcerou do bohnického panelového domu, Jiří Paroubek trpěl především absencí dcery Margarity. Za tou ho nepustili ani zaměstnanci soukromé školy, kam dítě dochází, a za kterou platí. Na základě těchto zkušeností podal Paroubkův advokát návrh na předběžné opatření.

„Předběžný návrh upravující styk s dcerou byl akceptován,“ potvrdil Expresu expremiér, který tak má nyní nárok vídat Margaritu dva víkendy v měsíci. O svých dalších právních krocích má jasno. Předpokladem je definitivní rozchod, i když jistou naději manželství ještě Paroubek dává, když říká: „Já myslím, že to vyloučeno nemusí být, jsem pro zachování rodiny a společnou péči o dceru.“

O svých dalších případných krocích v případě rozvodu už se opuštěný manžel rozmyslel.. „Já samozřejmě chci střídavou péči. Tam je ta věc otevřená. Pro naší dceru to bude lepší,“ řekl nám Jiří Paroubek, pro něhož je vztah s dcerou a její výchova prioritou.

Petra Paroubková, ač sama s médii nekomunikuje, nese mediální pozornost, které se jejich rodině dostává, velmi těžce. Proto zažádala též o předběžné opatření, které by Jiřímu Paroubkovi znemožnilo poskytovat informace týkající se jak vzájemného vztahu s Petrou a průběhu jejich manželství, ale také majetkového vypořádání a rozvodu. Pochopitelně i čehokoli, co se týká dcery Margarity.

Tento návrh však svým usnesením soud zamítl, a tak se možná brzy dočkáme i prolomení mlčení ze strany Petry. Ta v současné době začala pracovat jako lektorka v jazykové škole a na veřejnosti se pohybuje v přítomnosti bodyguardů firmy Bad Boys.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:22 úterý 25. července 2017. Anketa je uzavřena.

  • 47
  • 20
  • 13
  • 12
  • 11
  • 10