Přiznání na mateřské: Dítě si můžu udělat znovu a znovu, ale manžel je jen jeden

Nedávno reprízovaný díl Výměny manželek, v němž se představili Míša a Roman z Prahy, upozornil na zajímavý fenomén. Zdaleka ne všichni rodiče žijí a dýchají jen pro své děti. Naopak se jich docela rádi „vzdají“ ve prospěch bývalého partnera. To je pro řadu lidí dost nepochopitelné, zvláště když to udělá žena. Svoje o tom vědí i dámy, které se s tím svěřily v jedné z internetových zpovědnic, lidé na nich nenechali nit suchou.

„Bylo tu přiznání paní, že se víc bojí smrti manžela než dítěte. V komentáři jí spousta lidí nadávala. Já to mám třeba úplně stejně. Manžel je pro mě všechno, a pokud bych měla volit mezi ním a dítětem, volím bez váhání jeho,“ nechala se na facebookové stránce Přiznání na mateřský slyšet jedna z maminek.

„On je moje druhá půlka, moje životní láska, a kdybych o něj přišla, druhý takový není. Dítě si můžu udělat znovu a znovu, on je jen jeden,“ doplnila žena, na niž se poté diskutující slétli jako vosy na bonbon. 

Svoje si užila i Míša z Výměny manželek, která prozradila, že děti z předchozího vztahu má v péči jejich tatínek. Stejně tak to má i její současný partner Roman, jenž své dvě děti s důvěrou svěřil pro změnu své bývalé ženě.

„Oba máme docela vysoký mindset. Myslíme globálně, a ne přízemně,“ řekli o sobě ve Výměně manželek Míša a Roman. Netají se tím, že děti, které mají z předchozích vztahů, vídají jen příležitostně a bohatě jim to stačí. Priority vidí jinde než ve výchově ratolestí.

„My moc neuznáváme takové to dělat pro někoho a na někoho, máme rádi svobodu,“ doplnil investiční poradce Roman.

„Po těch letech konečně můžu říct, že mám čas i pro sebe, můžu se učit, mám v plánu i cestovat. Spousta ortodoxních maminek to odsoudí, není to úplně legrace, rozhodnutí to bylo těžké, ale jsem za to ráda,“ svěřila se Míša, která v tu chvíli marně skrývala slzy. 

S faktem, že děti svěřila jejich otci, se vyrovnává doteď, i když se snaží vystupovat jako silná a vždy optimisticky naladěná žena. 

Některé z matek jdou ještě mnohem dál. Přiznávají, že se o partnera s dítětem nechtějí dělit. „Jsem hrozně žárlivá a majetnická. Můj manžel je jenom můj. Máme několikaměsíční dítě a začínám ho nenávidět, protože manžel se víc věnuje jemu než mojí maličkosti,“ svěřila se jedna z žen ve zmíněné anonymní zpovědnici na Facebooku. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:08 neděle 15. listopadu 2020. Anketa je uzavřena.

  • 106
  • 37
  • 27
  • 24
  • 18
  • 14