Případ Kramný: Žaludky Moniky a Kláry byly rozleptané jedem, tvrdí nové video

Žaludky Moniky a Kláry shledal patolog při pitvě zničené silným jedem, tvrdí nové video spolku Šalamoun. Ten se dlouhodobě snaží dokázat, že matka a dcera zemřely na otravu a Petr Kramný nemohl spáchat vraždu elektrickým proudem, za což byl českými soudy odsouzen na 28 let vězení.

„Došlo k totální destrukci žaludku, a to z důvodu množství jedu, který se do žaludku obou zemřelých dostal,“ uvedl krátce po pitvě ředitel státní nemocnice v Hurghadě Hosám ad-Dín Hasan Abdo.

Egyptská strana brala případ velmi vážně, stejně jako možnost, že se Monika a Klára Kramné otrávily z hotelového jídla nebo pití a Petr Kramný byl přiotráven a přežil jen zázrakem. Naopak česká strana závěry egyptského vyšetřování neuznala a trvala na své verzi smrti elektřinou. Tyto nové skutečnosti mají podle spolku Šalamoun vnést do případu zcela nové světlo.

„Toto video dokazuje, že se případ odehrál jinak, než jak je veřejnosti prezentováno,“ řekl Expresu Václav Peričevič ze spolku Šalamoun.

Již dříve prosákly informace, že egyptští vyšetřovatelé vyslechli kuchaře z hotelu Titanic Palace, kde k tragédii došlo. Nyní je potvrzeno, že oním „kuchařem“ byl zástupce vedoucího oddělení jídla a pití pan Haddad. To svědčí o tom, že nešlo jen o planý poplach, ale o vážné podezření, které mohlo ohrozit turistický ruch v celé oblasti.

Žaludky byly po pitvě v Hurghadě odvezeny na expertizu do Káhiry. Ta, jak se dalo předpokládat, odsunula možnost otravy do pozadí a dala přednost verzi, že obě české turistky zemřely na vyčerpání organismu.

Spolek Šalamoun připravuje další video, které se týká jedu, který egyptská policie našla. Dokument o tomto jedu byl znám i české policii, ale nevěnovala mu pozornost údajně kvůli špatnému překladu. Dokument tedy nyní nechal Šalamoun přeložit znovu, tentokrát od soudního znalce.

Případ Kramný může být znovu otevřen za několik týdnů, a to v souvislosti se znaleckými posudky profesora Šteinera, které vyvracejí možnost vraždy elektrickým proudem.

Případu Kramný se také věnuje nová kniha investigativního novináře Ondřeje Höppnera „Případ Kramný: Všechno je jinak s podtitulem Vraždila Monika Kramná?“.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:01 pátek 27. července 2018. Anketa je uzavřena.

  • 24
  • 19
  • 11
  • 10
  • 8
  • 6