Fandové dne: Princ William si zápas Anglie užil v sídle jordánského prince

Víkendový duel Anglie s Panamou na světovém šampionátu si nemohl nechat ujít žádný britský fanoušek. Tím spíše princ William, který je svou vášní pro fotbal proslulý. Když ale jeho země outsidera ze Střední Ameriky potupila výhrou 6:1, on právě seděl v letadle na cestě do Jordánska a na přímý přenos z Ruska se dívat nemohl. Jordánský princ Husajn bin Abdalláh proto Williama ve svém sídle pohostil přímo u záznamu utkání!

Princ William je vyhlášeným fotbalovým nadšencem, fanouškem klubu Aston Villa, a dokonce i prezidentem Anglické fotbalové asociace. Asi nikoho proto nepřekvapí, že jako miliony dalších Britů sleduje každý zápas Anglie na letošním mistrovství světa.

Když se ale o víkendu anglická reprezentace utkala s podceňovanou Panamou, William byl právě na palubě letadla mířícího do Jordánska. Tam totiž následníka britského trůnu čekala první část jeho cesty po Středním východě, kde má jako první člen královské rodiny navštívit území Palestiny i Izraele.

Nakonec měl ale vévoda z Cambridge štěstí. Pomoci se dočkal od jiného následníka trůnu, a sice toho jordánského! 

Husajn bin Abdalláh, třiadvacetiletý jordánský princ, který je proslulý svým nespoutaným stylem života, nechal své podřízené utkání mezi Anglií a Panamou nahrát. Když pak Williama hostil v královském paláci Beit al-Ordon, společně si utkání vychutnali ze záznamu!

Princové se při fotbale dobře bavili.

A jak se samotný William nechal slyšet, zážitek z drtivého vítězství Anglie 6:1 měl se vším všudy. Po cestě prý požádal novináře, aby mu v letadle nesdělovali výsledek. „Pod hrozbou smrti mi nesmíte říkat skóre,“ řekl jim se smíchem. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:48 úterý 23. října 2018. Anketa je uzavřena.

  • 8
  • 7
  • 7
  • 7
  • 6
  • 6