Harry uštědřil Charlesovi další podpásovku. Po špatném otcovství přišli Arabové

Princ Harry zpoza oceánu vytrvale pokračuje v útocích na královskou rodinu. Jednu ránu za druhou od něj schytává především táta Charles, jehož už stihl obvinit například z toho, že má na dětství kvůli němu traumatické vzpomínky. Teď je na stole další mimořádně ožehavé téma. Zatímco se probírá údajné kšeftování bývalého Charlesova pobočníka s občanstvím a titulem pro saúdského podnikatele Mubáraka bin Mahfúze, Harry se nechal slyšet, že on styky s Mahfúzem přerušil už dávno, protože dobře věděl o jeho špatných úmyslech.

Princové a především otec a syn Charles s Harrym spolu podle zdrojů z jejich okolí prakticky nemluvili od chvíle, co druhý jmenovaný oznámil odchod od rodiny. Spekulovalo se sice o tom, že mají oba snahu napravit pošramocený vztah, jenomže ten postupně klesl ještě hlouběji k bodu mrazu po několika útocích z Harryho strany. 

Další útok přišel teď a podle odborníků jde o zatím nejtvrdší úder pod Charlesův pás. Týká se totiž jeho vztahu s arabským byznysmenem Mubárakem bin Mahfúzem, který se propíral v uplynulých týdnech.

Následník britského trůnu čelil nařčení, že skrze svého prostředníka Michaela Fawcetta nabídl bin Mahfúzovi Řád britského impéria a občanství výměnou za sponzorování svých nadací. Řád nakonec Saúd skutečně v roce 2016 dostal.

Otevřený rozhovor z očí do očí, maskovaný jako soukromá večeře, si pro navrátivšího syna Harryho (36) připravil jeho otec Charles (72).

Princ Harry teď ovšem přišel s tvrzením, že on sám s rodinným přítelem Mahfúzem přerušil vztahy už v roce 2015, tedy rok před vyznamenáním. A to prý proto, že moc dobře tušil jeho údajně nekalé úmysly.

„Přerušil jsem styky s panem Mahfúzem, protože jsem byl znepokojen ohledně jeho motivů,“ cituje server Mail Online Harryho narážku na to, že byla evidentní podnikatelova snaha si koupit britské občanství kvůli obchodním zájmům, což ale prý Charles ignoroval.

Právě princ Charles podle zdroje, který je mu velmi blízký, bere útok svého syna těžce.

Meghan a Harry v New Yorku

„Charles je hluboce šokován a zklamán Harryho posledním prohlášením, jímž hodil svého otce přes palubu. Takový útok byl ještě škodlivější než předchozí šlápnutí na Charlesovy rodičovské dovednosti, protože to byl útok na to, jak budoucí král vede své podnikání,“ prozradil zdroj pro Mail Online.

„Oba se pokoušeli vzduch vyčistit, ale od pohřbu vévody z Edinburghu spolu sotva promluvili,“ krčí rameny s tím, že od Charlese nelze čekat žádnou mstu, protože svého syna přese všechno miluje.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 středa 6. dubna 2022. Anketa je uzavřena.

  • 95
  • 12
  • 11
  • 9
  • 3
  • 2