Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Zhýčkané princátko! Harry měl celý vlak 1. třídy pro sebe. To nedělá ani Charles a William

    Princ Harry cestoval z Edinburghu do Londýna vlakem první třídy. Celý si ho zarezervoval pro sebe. | foto: Profimedia.cz

    Z rodiny utekl, povinnosti mu nevoní, ovšem královské manýry, ty princi Harrymu zůstaly. Z konference o ekologickém cestování jel ze Skotska do Londýna sice chrabře vlakem, jak se ovšem ukázalo, ten si celý zarezervoval jen pro sebe. Šlo navíc o první třídu. Ostatní členové rodiny cestují běžně s dalšími pasažéry, pouze královna má menší vlak vyhrazený pro sebe při cestách do sídla v Sandringhamu.

    Jeho dny u královské rodiny se pomalu chýlí ke konci, ze svých nároků na luxus ale slevovat nehodlá. A nejde zdaleka jen o to, že si princ Harry hodlá s manželkou Meghan podle všeho koupit honosné sídlo v Malibu.

    Aktuálně se Harry nachází v Británii, kde podstupuje poslední kolo královských povinností. Jedna taková ho zavála do skotského Edinburghu na konferenci o šetrném způsobu cestování, kterou pořádala firma Travalyst.

    Harry chtěl být zřejmě za ekohrdinu a dát zapomenout na jeho letní toulky Evropou v soukromém tryskáči, a tak se po skončení konference vydal do Londýna vlakem. Má to ale háček.

    Celý vlak první třídy si nechal zarezervovat pro sebe a své bodyguardy. Informovala o tom britská média.

    Pokud snad chtěl být „eko“, pak samozřejmě tím, že do vlaku nepustil nikoho dalšího, celá akce postrádala smysl. Nehledě na to, že mělo jít o pravidelnou linku společnosti LNER, takže ostatní lidé utřeli a museli si hledat jiný dopravní prostředek.

    Princ Harry cestoval z Edinburghu do Londýna vlakem první třídy. Celý si ho zarezervoval pro sebe.

    Druhou věcí je, že jde o neuvěřitelnou zhýčkanost. Menší vlak první třídy má pouze pro sebe královna na svých cestách do Sandringhamu. Jinak nikdo.

    Vévoda a vévodkyně z Cambridge, tedy princ William a Kate, cestovali počátkem února na návštěvu nemocnice ve městě Loughborough i z ní vlakem společně s ostatními pasažéry. Zkrátka ve vlaku plném obyčejných lidí.

    Stejně tak se za svými povinnostmi vydává princ Charles. On i princ William jsou přitom přímými následníky trůnu.

    Ochranka? Máte smůlu!

    Nejtvrdší ranou pro Harryho ale aktuálně není ostrá kritika v médiích. Mnohem horší je nejistá budoucnost kolem financování ochranky pro jeho rodinu.

    Plán, že se o tučný účet bude dělit Británie s Kanadou, totiž padl. Kanaďané nově oznámili, že jakmile dvojice ze Sussexu přijde o svoje tituly, platit už jejich ochranku nadále nebudou. 

    Celý problém tak padne na bedra britských daňových poplatníků. Jenže těm něco takového rozhodně po chuti není. V diskuzích na internetu vyloženě zuří a shodují se, že by si Harry s Meghan měli ochranku platit sami. 

    Jenže to by znamenalo, že jejich budoucnost mimo královskou rodinu nebude zdaleka tak prosvícená luxusem, jak si plánují.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 8:05 neděle 28. června 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      250
    • Haha
      103
    • Super
      97
    • Tvl
      69
    • Cože
      56
    • Sladký
      34
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...