Proměna prince Harryho: Z drsňáka a nejvíce cool člena královské rodiny je plačka

Princ Harry (35) vždy platil za drsňáka, co má pro strach uděláno a jen tak něco ho nerozhází. U mnoha lidí byl také tím nejoblíbenějším členem královské rodiny. Tím charismatickým cool rošťákem ale už dávno není! „Nový Harry“ je přehnaně emotivní, nad vším se dojímá a rád brečí na veřejnosti. Tak nějak celkově zněžněl a je z něj velký „cíťa“. Čím to je? Má na něj snad tak velký vliv jeho americká manželka Meghan Markle (38)?

V poslední době jsme byli svědky už několikrát toho, že princ Harry vystoupil na veřejnosti a dojal se nad něčím, co by ho v minulosti nechalo ledově klidným.

Naposledy se tak stalo na londýnské charitativní akci The WellChild Awards, kde se udílely ceny vážně nemocným dětem. Vévodu ze Sussexu během proslovu tak moc dojal pohled na děti v hledišti, že se rozplakal a musela ho utěšovat moderátorka Gaby Roslin. 

„Tyto ceny mě nikdy nepřestávají inspirovat, ale letos to ve mně rezonuje úplně jinak, protože nyní jsem otcem. Když jsme tu loni s mou ženou byli, věděli jsme navíc, že čekáme naše první dítě, nikdo jiný to nevěděl, ale my ano,“ řekl Harry, jemuž se poté draly slzy do očí a on měl co dělat, aby nepropukl v neřízený pláč.

Princ Harry se rozplakal v televizní show. Musela ho utěšovat moderátorka.

Není to nic, za co by se měl Harry stydět, ale takového ho prostě moc neznáme a musíme si na jeho novou podobu zvyknout.

„Starý Harry“ by žádné emoce na sobě nenechal znát. 

Pláč a emoce se v královské rodině nenosí

Tento ledový klid je navíc cosi, co se v královské rodině dlouhodobě nosí, nikdo tam není zvyklý na to, aby během veřejného vystoupení s jejich členy cloumaly emoce. Dokonce i na pohřbu princezny Diany synové Harry s Williamem neposkytli veřejnosti jedinou svou slzu, truchlili v soukromí. 

Ne protože by jim to snad mezi lidmi bylo jedno, ale je známo, že takové citové výlevy se královně Alžbětě II. vůbec nepozdávají a ke královské rodině to nepatří.

Právě na smrt své matky si Harry nedávno vzpomněl a opět se u toho dojal. V Africe se podíval na místa, která před dlouhými lety navštívila princezna Diana. A v dokumentu An African Journey se rozpovídal o tom, jak moc to bylo pro něj těžké.

„Je to rána, která pořád bolí. Vždy když vidím kameru nebo blesk z fotoaparátu, vrací mě to zpátky v čase. V tomhle směru je to ta nejhorší připomínka jejího života,“ svěřil se Harry.

Jeho pláč prý byl nepřirozený

Jeho změny v přecitlivělého muže si všimli i Britové. Například známý novinář Piers Morgan, který často ryje do Harryho manželky Meghan, sdělil, že princova reakce v televizní show byla divná a nepřirozená.

„Trochu se o něj bojím,“ řekl Morgan v pořadu Good Morning Britain.

Princova reakce prý byla nepřirozená.

Britský novinář Andrew Pierce zase v televizi poznamenal, že Harryho do jisté míry změnilo manželství a také narození syna Archieho, čímž se z něj stal skutečně citlivý člověk, proto ho najednou všechno dojímá.

Stává se z něj „emotivní Amík“?

Objevují se názory, že za změnou prince Harryho stojí právě jeho manželka Meghan Markle, která se navíc netěší příliš velké oblibě v královské rodině.

Neúspěšná herečka Harryho prý dokonale „naočkovala“ svým emotivním chováním, které je tak typické pro Američany.

Harryho si přitom všichni pamatují jako drsného charismatického rošťáka, který se sice nevyhnul menším skandálkům, ale taky se nebál jít do války.

Princ Harry toužil tom, aby byl nasazen jako skutečný voják.

V roce 2005 začal Harry navštěvovat královskou vojenskou akademii pod jménem Henry Wales. Dlouhou dobu toužil po tom, aby byl nasazen jako skutečný voják ve válečném konfliktu v Iráku.

To bylo ale zamítnuto.

Zabíjel bojovníky Tálibánu a měl z toho legraci

Dočkal se v roce 2007, kdy se dostal do Afghánistánu. Po 77 dnech byl ale odvolán zpět do vlasti, protože se o jeho službě dozvěděla média a Harry by mohl být dobrý terč pro bojovníky Tálibánu. Hnutí dokonce prohlásilo, že udělá maximum pro princovo zabití.

I tak se ale Harry dostal do Afghánistánu znovu. Byl tam od září 2012 do ledna 2013. Působil jako druhý pilot a palubní střelec vrtulníků Apache. 

Princ Harry během mise v Afghánistánu

Po svém návratu do vlasti Harry způsobil menší pozdvižení tím, když přirovnal zabíjení bojovníků Tálibánu k hraní počítačových her.

„Je to pro mne radost, protože patřím k těm lidem, kteří rádi hrají hry na PlayStationu a Xboxu. Řekl bych, že jsem se svými palci docela užitečný,“ překvapil tehdy Harry.

Princ Harry bojoval proti Tálibánu.

Mluvčí Tálibánu poté řekl, že princ nejspíše není duševně v pořádku, když přirovnává válku k počítačovým hrám.

Když se novináři Harryho v minulosti ptali, zdali někoho v Afghánistánu zabil, princ se nerozpakoval a odpověděl bez zbytečného okecávání.

„Když máte prst na spoušti a nařídí vám pal, vystřelíte a pravděpodobně zabijete nepřítele. Je to naše práce, zajistit, aby kluci dole byli v bezpečí. Někomu život musíte vzít, abyste zachránili jiný,“ řekl Harry britské stanici BBC.

Po návratu z Afghánistánu se Harry účastnil vojenských přehlídek a také hodně podporoval válečné veterány. Za královnu převzal také část povinností a s radostí objížděl všechny státní návštěvy. 

Ze sympatického chlapáka, který měl rád legraci, honil sukně, sportoval, uměl se bavit a s nadsázkou vyprávěl o zabíjení ve válce, se najednou stala „plačka“, která se každou chvíli dojímá.

Veřejnost na to zatím reaguje dvěma způsoby, někomu to připadá roztomilé, někomu ne, ale asi se nikdy nedozvíme, co na to říká sama královna Alžběta, o které se ví, že přehnaně emotivní chování u členů své rodiny příliš nemusí.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:53 sobota 15. února 2020. Anketa je uzavřena.

  • 57
  • 46
  • 40
  • 39
  • 36
  • 36