Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Zneužil mě, žaluje prince Andrewa dívka z fotografie. Podle svědka spolu chodili za ruce

    Virginia Robertsová tvrdí, že ji princ Andrew třikrát zneužil. Chtěla spravedlnost, peníze jí budou stačit. | foto: Profimedia.cz

    Potíže prince Andrewa kvůli přátelství se zesnulým finančníkem Jeffreym Epsteinem nekončí, ba právě naopak. Dnes osmatřicetiletá Virginia Robertsová, která několik let tvrdí, že ji syn královny Alžběty zneužil jako nezletilou, na něj podala žalobu a prý je odhodlána ho dohnat k zodpovědnosti. Zatím ale není jasné, jak chce žaloba Andrewovi vinu dokázat.

    Veřejnosti je znám pouze jediný důkaz, který Robertsovou s princem alespoň nějak spojuje. Tím je známá fotografie, na níž ho drží kolem pasu s nadšeným výrazem fanynky, která právě potkala svou oblíbenou celebritu.

    Princ Andrew pro změnu zcela popírá, že by kdy Virginii Robertsovou potkal. Pravost fotografie v rozhovoru pro BBC před dvěma lety dokonce zpochybnil.

    „Mocní a bohatí nemají výjimku z odpovědnosti za své činy. Doufám, že další oběti uvidí, že je možné nežít v mlčenlivosti a strachu, ale mohou si vzít svůj život zpět tím, že promluví a požadují spravedlnost,“ prohlašuje nicméně Robertsová.

    Konkrétně tvrdí, že ji Andrew třikrát zneužil, když jí bylo teprve sedmnáct let. Podle toho zní i obžaloba.

    „V několika případech se jí princ Andrew úmyslně dotkl urážlivým a sexistickým způsobem bez jejího souhlasu. (...) Sexuální zneužívání dítěte, o kterém tehdy čtyřicetiletý princ Andrew věděl, že je obětí obchodu s lidmi, překračuje všechny možné hranice slušnosti a je v civilizované společnosti nesnesitelné,“ stojí v obžalobě.

    Virginia Robertsová pro Epsteina začala pracovat jako patnáctiletá.

    Text také tvrdí, že byl Andrew pouze jedním z „mocných mužů“, jimž Epstein půjčoval Robertsovou k sexu. 

    Konkrétně finančníkova pravá ruka Ghislaine Maxwellová prý měla dívku nutit, aby byla princovi po vůli.

    Byla mladá, ale chodila s ním za ruku

    Není pochyb o tom, že soudní proces mezi Virginií Robertsovou a princem Andrewem bude mimořádně ostře sledovaný. A vystoupí u soudu řada svědků.

    Otázkou je, zda obžaloba dokáže z rukávu vytáhnout takového, který údajný opakovaný sexuální útok dosvědčí.

    Například v dokumentu Filthy Rich (Nechutně bohatý) s podtitulem Moc a zvrhlost Jeffreyho Epsteina z dílny společnosti Netflix promluvil i sedmdesátiletý Steve Scully, který Epsteinovi spravoval internet a telefonní připojení v jeho sídle na nechvalně proslulém ostrově. 

    Scully měl být dokonce prvním, kdo spolu Robertsovou s Andrewem viděl.

    „Asi v roce 2004 jsem tam viděl prince Andrewa. Byl u bazénu s dívkou, kterou jsem tehdy neznal. Byla mladá a neměla na sobě horní díl plavek. Zrovna si užívali předehru, on ji držel, tancovali spolu. Držel ji za zadek, různě ji osahával a přitom se líbali. Ona se v žádném případě nebránila a Andrew byl evidentně vzrušený,“ popsal Scully.

    Scully v rozhovoru pro The Sun popisuje, že Andrewa s Virginií Robertsovou potkal ještě ve chvíli, kdy se po okolí procházeli za ruku. 

    Princ k němu prý byl milý, a když ho opravář oslovil Vaše Výsosti, opravil ho, aby jej oslovoval jen jménem Andrew. Pak si vyměnili pár slov. Setkání mu ale příliš příjemné nebylo.

    „Šokovalo mě, jak mladá ta dívka je. Stála tam za ním jako by dítě stálo za rodičem. Pak spolu odešli, já jsem šel opačným směrem. Bylo to evidentní, že je ještě příliš mladá. Bylo to nepříjemné, vůbec mi to nepřišlo vhodné,“ popisuje Scully.

    Klíčovým svědkem v případu by byl sám Jeffrey Epstein, který měl zřídit hrozivou síť mladých dívek, s nimiž si užíval jak on sám, tak je také údajně půjčoval svým mocným kamarádům. Epstein ale zemřel v srpnu 2019 ve vazební cele, kde čekal na proces.

    Jeho smrt je opředena záhadami. Podle všeho měl spáchat sebevraždu, přičemž dozorci zřejmě usnuli a zapomněli ho hlídat. Spekuluje se ale také o tom, že byl Epstein zavražděn a důkazy o násilné smrti někdo zametl.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:28 středa 8. prosince 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      13
    • Haha
      10
    • Tvl
      3
    • Super
      2
    • Cože
      1
    • Sladký
      1
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...