Za necelý rok se má otevřít (nebeská) brána pražského Primarku. Co nás čeká, až šílenství vypukne?

Zanedlouho to vypukne, Češi se dočkají svého „boha“ mezi obchody s oblečením a doplňky. V Praze vyroste už v květnu příštího roku vůbec první Primark v Česku i ve východní a střední Evropě. Až se to stane, budou se dít věci.

Přímo na Václavské náměstí by už v květnu příštího roku měl být otevřen obchod Primark. Irský řetězec, který nabízí nejen módu, ale dnes už také módní a bytové doplňky. To všechno za bezkonkurenčně nízké ceny.

To je také důvod, proč Češi Primark milují a kvůli nízkým cenám neváhají strávit hodiny cestováním do nejbližší pobočky v Drážďanech (tam potkáte víc Čechů než Němců) a přímo mezi regály se o oblečení poprat.

Primark je tak trochu fenomén. V jeho obchodech po celém světě je nedýchatelno, oblečení se tam válí všude po zemi a na kabinky se stojí dlouhé fronty. Co byste také neudělali pro ušetřené tři stovky?

Na existenci Primarku si dokonce řada Čechů postavila svou živnost. Stačí se do nějaké z poboček vypravit, nacpat si levným zbožím auto a „doma“ potom na oblečení rýžovat. Tak tomuto byznysu brzy odzvoní, protože si pro zboží Češi budou moct dojít sami.

Také odzvoní zájezdům do Primarku, které pořádají skupinky „shánčlivých organizátorů“. Na co jezdit na Křivoklát nebo na Konopiště, když si můžete v sobotu skvěle „zashopovat“ a strávit vzácné víkendové volno mezi rozkrámovanými hadry?

Zajímavé bude také to, jak otevření pražského Primarku ovlivní ostatní značky, které prodávají levné až středně levné oblečení.

Pro řadu značek střední úrovně bude vstup Primarku na český trh tvrdá konkurence. Řada lidí vnímá jeho zboží jako kvalitní a za velmi dobré ceny. Pokud udrží cenovou hladinu, kterou mají nastavenou například v Drážďanech, kam jezdí spousta Čechů, budou mít úspěch,“ zmínil Tomáš Prouza, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR, pro Blesk.

Až se brána pražského svatostánku otevře, bude v naší metropoli minimálně první měsíce po zahájení ještě rušněji, než jsme zvyklí. Kdo se do Primarku nevydá první minuty po otvíračce, ten se tam nevejde, popřípadě se bude muset obrnit až nadlidskou trpělivostí.

Pražský Primark by měl stát na Václavském náměstí – v právě budované novostavbě Flow East VN 47 – na rohu s Opletalovou ulicí. Projekt dříve nazvaný Květinový dům vyvolal velké emoce kvůli demolici původní budovy. 

Společnost Flow East v Praze vlastní a provozuje síť prodejen se suvenýry a dalšími turistickými předměty.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:30 středa 13. listopadu 2019. Anketa je uzavřena.

  • 7
  • 7
  • 7
  • 7
  • 5
  • 5