Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Rodinné drama, alkohol i cizinci, co vůbec nespali! Reportáž z obří fronty před Primarkem

    Ani tropické počasí neodradilo milovníky levné módy od návštěvy prvního Primarku v Praze. Ještě před slavnostním otevřením zaplnili lidé Václavské náměstí a utvořili několikasetmetrovou frontu, která se táhla až k soše svatého Václava. K vidění byly hysterické scény, pokusy o předbíhání, ale také cizinci, kteří se tak moc těšili, že noc před otvíračkou vůbec nespali a raději si dopřáli noc plnou alkoholu!

    Bylo jen pár minut po slavnostním otevření první pobočky Primarku v Praze a atmosféra před butikem začala houstnout. 

    Kvůli protiepidemickým nařízením se do obchodu mohlo najednou vtěsnat jen něco málo přes 300 zákazníků. Organizátoři vpouštěli lidi jen po skupinkách, ne na každého se tedy hned dostalo, což mnohým hodně vadilo.

    „Kde jsi? Už půjdeme na řadu! Dělej, dělej! Skvělý, takhle se tam nedostaneme,“ křičel na svou partnerku před zraky ostatních holohlavý muž, který na nákupy do Prahy přijel už brzy ráno s celou rodinou.

    Znepokojovalo ho, že jeho přítelkyně během čekání ve frontě ztratila z dohledu svou maminku, snažila se ji najít, volala jí, ale ona nevěděla, kde vlastně je, protože se v Praze příliš neorientuje.

    „Tady je máma, dělej, pojďte, nebo nás předběhnou,“ hulákal dále rozčílený chlapík, který se nakonec dočkal a do Primarku i s ostatními členy rodiny krátce po deváté hodině ranní zavítal.

    Fronta před nově otevřeným pražským Primarkem

    Nespala jsem celou noc, jsem už docela v náladě!

    Vystát frontu si na vlastní kůži vyzkoušel i redaktor Expresu. Trvalo mu zhruba 45 minut, než se dostal do krámu, mezitím vyzpovídal několik lidí kolem sebe.

    „Čekáme tu už od osmi, nespaly jsme celou noc a popíjely v pokoji,“ svěřily se nám mladé dívky, které pocházejí z Francie a do Primarku chodí pravidelně kvůli výhodným cenám.

    „Ráda nakupuji v Drážďanech, tak jsem si řekla, že se sem podívám. Jdu se kouknout na bytové doplňky,“ řekla na kameru Expresu mladá Češka.

    Tyto dívky noc před otevřením Primarku ani nespaly. Společně popíjely v bytě a těšily se, až budou moci vstoupit do království levného oblečení.

    Do Primarku nechodí nakupovat pouze teenageři, ve frontě bylo k vidění mnoho lidí starších 50 let. Většina z nich zná obchod z Německa.

    „Jsme zvědaví, znám to z Drážďan, chtěla jsem vidět, jak to bude vypadat v Praze. Když mi něco padne do oka, určitě si to koupím, mám i něco nařízeného od manžela,“ rozpovídala se paní, která do pražského Primarku zavítala se svou kamarádkou.

    Dlouho očekávané otevření Primarku je tu.

    Mezi čekajícími převládaly partičky mladíků, pro něž návštěva Primarku znamenala víc než jen nakupování oblečení. Šli „zabít“ volný čas a někteří už v ranních hodinách sáhli po alkoholu, aby jim čekání rychleji utíkalo.

    „Jsem už docela v náladě, asi skočím do Mekáče,“ oznámil kamarádkám odhadem patnáctiletý mladík s cigaretou v ruce, o kterou se dělil se svými vrstevnicemi.

    Lidé se tlačí v dlouhé frontě.

    Hasiči kropili lidi ve frontě, nový Primark v Brně již brzy

    V několikasetmetrové frontě se samozřejmě mnozí snažili předbíhat. Některým to vyšlo bez povšimnutí ostatních, jiní tolik štěstí neměli a museli se vrátit.

    O pořádek se staralo několik organizátorů, kteří na zem dokonce namalovali modré značky. Ty se nacházely přesně dva metry od sebe, aby návštěvníci poctivě dodržovali dvoumetrové rozestupy. Málokdo ale tyto značky bral vážně a ve frontě tedy často vznikal chaos.

    Každý musí mít svou tašku.

    Všem, kteří dychtivě čekali před Primarkem na Václavském náměstí, udělali jistě velkou radost hasiči, kteří pravidelně kropili vodu na lidi ve frontě, aby je trochu osvěžili.

    Některé čekání ve frontě na sluníčku tak moc unavovalo, že si chodili odpočinout na nedalekou lavičku či do stínu pod strom. Lidem před sebou říkali, ať jim pohlídají místa.

    Fronta do Primarku se vlekla od sochy svatého Václava.

    Podle posledních zpráv se svého Primarku brzy dočkají také milovníci levných nákupů z Moravy. 

    „Místní expanze je pro nás důležitý krok. Už máme podepsanou nájemní smlouvu pro prodejnu v Brně,“ nechal se slyšet oblastní manažer pro Polsko, Slovinsko a Českou republiku Maciej Podwojski.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 0:18 sobota 16. října 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      94
    • Haha
      86
    • Tvl
      17
    • Sladký
      7
    • Super
      4
    • Cože
      4
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...