Policie vnikla do banky v Příbrami a zadržela ozbrojence, rukojmí jsou v pořádku

Ozbrojený muž přepadl v pátek odpoledne pobočku UniCredit Bank na náměstí T. G. Masaryka v centru Příbrami. Mluvčí policie Monika Schindlová sdělila, že osmadvacetiletý muž držel původně uvnitř banky devět rukojmí a vzkázal, že nikomu nechce ublížit, chce pouze vyjednávat. Jednoho člověka později propustil. Po zásahu policie byl muž zadržen, všechna rukojmí jsou v pořádku.

„Muž údajně nechce nikomu ublížit, chce vyjednávat a údajně podat nějaké trestní oznámení,“ informovala krátce po přepadení banky Schindlová.

Muž byl ozbrojen krátkou palnou zbraní, upřesnila policie. Přepadení banky bylo oznámeno kolem 14:30, na místo dorazila zásahová jednotka a policejní vyjednavač.

Na místě zasahoval celostátní Útvar rychlého nasazení (URNA) spolu se zásahovou jednotkou Středočeského kraje. Podle šéfa URNA Libora Lochmana s mužem hovořili dva vyjednavači.

Situaci ze vzduchu monitoroval policejní vrtulník. Policie uzavřela část obchodní zóny v Pražské ulici a celé centrální náměstí TGM. Střed města byl uzavřen i pro motoristy. Doprava byla odkláněna po okolních silnicích.

„V tuto chvíli máme v bance jako rukojmí šest klientů a dva zaměstnance. Přesný záměr pachatele zatím není znám,“ uvedl v době přepadení mluvčí banky Petr Plocek, který odmítl komentovat, zda má pachatel nějaké vazby na zmíněný bankovní dům.

„Na místě jsou i krizoví interventi, kteří pracují s rukojmími. V současné době probíhá vyšetřování,“ doplnila policejní mluvčí s tím, že byl zadržený muž odvezen k výslechu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:45 sobota 27. dubna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 21
  • 15
  • 14
  • 13
  • 11
  • 10