Generál Petr Pavel plánuje být pro Čechy blanickým rytířem. Kandidovat chce, až bude nejhůř

Přestože prezidentské volby jsou očekávány až v roce 2023, už nyní se představují první osobnosti, které mají o místo na Hradě zájem. Po nedávném oznámení kandidatury Marka Hilšera se na seznam připojí také Petr Pavel. Generál přitom už sám přišel s podmínkami, za nichž se Češi dočkají jeho kandidatury.

Kandidáti, kteří se chtějí stát prezidentem, před své voliče často předstupují s jasně definovaným programem. Generál Petr Pavel však nyní svým případným voličům vzkázal, že se do voleb v roce 2023 zapojí pouze v případě, že budou kandidovat osobnosti, které jsou pro Českou republiku nebezpečné.

O tom, kdo je a kdo není pro zemi hrozbou, však bude rozhodovat právě sám generál.

„Pokud uvidím, že do příští prezidentské volby půjdou lidé, kteří budou evidentně volitelní a budou podle mého názoru představovat pro tento stát spíš nebezpečí, pak do toho půjdu, protože to budu považovat za svoji povinnost,“ řekl v rozhovoru pro DVTV generál Pavel s tím, že souhlasil s příměrem k blanickému rytíři.

Dále však neupřesnil, kdo bude určovat onu „evidentní volitelnost“ kandidátů, a tak zůstalo pouze u jména Andreje Babiše.

Trnem v oku je bývalému předsedovi vojenského výboru NATO především politický příklon k Rusku nebo Číně. V podobném politickém zřízení sám žít nechce a udělá vše pro to, aby od něj uchránil také Českou republiku. 

„Já myslím, že ani maďarský, ani ruský, ani čínský model není ten, ve kterém bych chtěl žít, takže v takovém případě bych udělal všechno pro to, abych se pokusil tomu zabránit,“ uvedl generál, který býval členem komunistické strany a podle vlastních slov bylo členství důkazem jeho naivity a nemožnosti jiné volby.

Petr Pavel byl členem KSČ čtyři roky a toto období měl vykoupit svou prací v současném demokratickém systému. Vymezil se také vůči lidem, jimiž se obklopuje současný prezident Miloš Zeman.

Generál Petr Pavel hodlá na prezidenta kadidovat, když bude země v ohrožení.

„Škodí mu tím, že se staví do jiných rolí, než jim přísluší, případně i svými vazbami. To si myslím, že škodí víc než jeho vlastní výroky,“ dodal Pavel s tím, že za výroky současného prezidenta se stydí.

Pokud by na pozici prezidenta České republiky kandidoval například Andrej Babiš, je generál podle svých slov připraven zapojit se do voleb také, a to jako již zmíněný blanický rytíř.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 středa 1. dubna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 67
  • 34
  • 33
  • 29
  • 26
  • 23