Trojská lávka není jediná! Které pražské mosty jsou ještě v ohrožení?

Po sobotním pádu populární Trojské lávky se začalo řešit, že to nemusí být poslední neštěstí. Trojská lávka byla jedna z 32 mostů v Praze, jenž vedou přes Vltavu. Kterým dalším mostům hrozí podobný osud?

Po šoku z pádu Trojské lávky uvažuje Praha o uzavření některých dalších lávek a přemostění, které nejsou ve vyhovujícím stavu.  Na nedělní tiskové konferenci to uvedl náměstek primátorky Petr Dolínek z ČSSD.

Jako první by mělo dojít k uzavření radotínské lávky. „Uzavření radotínské lávky se zvažuje dlouhodobě, musí se to vyřešit velmi rychle,“ řekl ke stavu mostů Dolínek.

V podobném duchu se vyjádřila i primátorka Adriana Krnáčová (ANO), která řekla po sobotním zřícení lávky v Troji, že bude požadovat detailní prověření ostatních lávek a mostních konstrukcí v Praze.

Praha urychleně zváží uzavření radotínské lávky.

Dolínek připomněl, že pro chodce se 15. prosince uzavře Železniční most, jelikož lávky pro pěší a cyklisty se budou předělávat.

15. prosince se pro chodce a cyklisty uzavře Železniční most.

Dlouhodobě neudržitelný je i stav Libeňského mostu. Praha však nemůže v současné době situaci řešit, protože Ministerstvo kultury doposud nevydalo rozhodnutí o tom, zda je most památkou, či ne. 

Dlouhodobě nevyhovující je i stav Libeňského mostu.

Ve vyhovujícím stavu není ani Hlávkův most. „Co se týká Hlávkova mostu, s památkáři dolaďujeme podrobnosti a připravujeme opravu. Může dojít k vyloučení tramvajové dopravy na mostě, protože už tam provoz v nejbližších měsících nebude možný,“ doplnil Dolínek.

Přes Hlávkův most vede tramvajová doprava.

Při sobotním pádu Trojské lávky se zranili čtyři lidé, z toho dva vážně. Po neštěstí se otevřela debata, zda podobná hrozba nehrozí i u dalších mostů, jejichž stav byl v minulosti klasifikován jako nevyhovující.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:52 úterý 3. dubna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 6
  • 3
  • 3
  • 3
  • 3
  • 3