Maminky, pojďte mě volit! Čižinský agitoval na dětském dni, podle starostky hyenismus

Komunální volby se kvapem blíží a v Praze se očekává ostrý boj o voliče. Po hlavě už se do něj pustilo hnutí Praha sobě, které čile umisťuje agitační stánky na akce s vysokou koncentrací lidí. Podle politických oponentů ale Čižinský a spol. evidentně neznají hranice.

Poprvé spustilo hnutí Praha sobě poprask tím, že zkraje války lovilo voliče mezi účastníky koncertu pro Ukrajinu. Petiční stánek si Jan Čižinský postavil zhruba dvě stě metrů od místa konání.

Kritika se na šéfa hnutí snesla ze všech stran, tedy nejen z opozice, ale třeba i z TOP 09, která je na magistrátu s Prahou sobě v koalici.

„Podomní prodejci hrnců, pojištění nebo finančních produktů. Jo, šmejdi se jim, myslím, říká,“ napsal na Twitteru místostarosta Prahy 9, topkař Marek Doležal.

Čižinského ale kritika neodradila, naopak to vypadá, jako by se rozhodl pořádně píchnout do vosího hnízda. A tak si další petiční stánek postavil v parku Folimanka zrovna ve chvíli, kdy tam radnice Prahy 2 vedená starostkou Alexandrou Udženija pořádala den dětí.

Na dětském dni na Folimance úřadovalo hnutí Praha sobě.

„Na Folimance jsme uspořádali den dětí a oni si tam postaví stánek. To samé i na náplavce. Tohle je opravdu hyenismus,“ řekla Udženija Expresu.

„Praha sobě v čele s panem Čižinským se ohání slušností a politickou kulturou, ale neváhá postavit své petiční stánky před volební místnosti v době probíhajících voleb, agitovat na benefičním koncertu pro Ukrajinu nebo na akcích ke dni dětí. Je to sprosté zneužívání zákona o peticích. Chování Čižinského nemá s politickou kulturou nebo jen se základní lidskou slušností nic společného,“ prohlásila také.

Na fotkách je skutečně vidět, že stánky hnutí stojí bezprostředně před skákacími hrady a obecně místy vyhrazenými pro dětské aktivity.

Podpisový stánek mělo hnutí Praha sobě také na náplavce.

Čižinskému se vůbec daří před volbami budit vášně. Vědět o sobě dal i kontroverzním návrhem, že by restaurace měly mít povinnost poskytovat toalety zdarma lidem z ulice, za což ho kritizují majitelé hospod. Lidé mu zase zvoní u bytu, zdali by si k němu mohli odskočit.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:59 pátek 7. října 2022. Anketa je uzavřena.

  • 29
  • 6
  • 6
  • 6
  • 5
  • 5