Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Pražští strážníci se letos opět nenudili. Lidé nahlašovali slona, kachnu, špatný střih nebo hlasitý sex

    Pražská policie (ilustrační foto) | foto: Profimedia.cz

    Práce městských strážníků je zodpovědná a také velmi náročná. Své o tom vědí speciálně v hlavním městě, kde za celý letošní rok nasbírali celou řadu hodně kuriózních případů. Veselo však měli i strážníci z dalších koutů České republiky. K ochraně veřejného pořádku si policisté přidali například pátrání po slonovi nebo příjezd do kadeřnictví, kde si žena stěžovala na nový sestřih svého syna.

    Jsou mezi námi lidé, kteří na policejní stanici ještě nikdy nevolali a doufají, že ani nebudou mít nikdy tu potřebu. Pak jsou ovšem mezi námi tací, kteří pomoc strážníků vyžadují i tehdy, když se v podstatě nic závažného neděje. Posuďte sami, která hlášení se vám zdají nejvíce bizarní.

    „Dobrý den, tady v areálu krčské nemocnice pobíhá slon,“ hlásil strážníkům vyděšený volající. Jakmile se policisté dostavili na místo, zjistili, že je to skutečně tak a pro zdejší zeměpisnou šířku exotické zvíře uteklo z nedalekého cirkusu.

    Po odchytu tlustokožce se ochránci zákona museli zaměřit na dění v jednom pražském kadeřnictví.

    „Dobrý den, jsem krajně nespokojená s tím, jak v kadeřnictví ostříhali mého syna, mohl by sem někdo přijet?“ zněl hodně nevšední dotaz jedné velmi nespokojené zákaznice. 

    „Chlapec byl opravdu prapodivně ostříhán, ale objednávka zněla jasně,“ zavtipkovala Irena Seifertová z Městské policie Praha.

    Naopak nijak zábavně nepůsobilo hlášení, v němž lidé zavolali strážníky na své sousedy z obavy, že týrají svého psa. Zvíře mělo totiž večer vydávat prapodivné zvuky.

    Hlídka ovšem na místě zjistila, že čtyřnohému miláčkovi nic nehrozí, a vypátrala také původce oněch zvuků, které sousedy tak děsily. Za vším byly hlučné postelové radovánky.

    V noci se má spát, a ne bdít! Tímto heslem se zjevně inspiroval také autor tohoto hovoru na tísňovou linku 156.

    „Dobrý večer, chtěl bych se zeptat, zda se dá splachování po 22. hodině považovat za rušení nočního klidu,“ ptal se muž operátora, jemuž řešení podobných úkolů rozhodně nelze závidět.

    Veselo bylo také v Ostravě, kde žena vyžadovala vystavení omluvenky do práce kvůli události, kterou v lednu strážníkům nahlásila.

    Pražská policie (ilustrační foto)

    „Při zjišťování bližších informací k události se ukázalo, že na místě při samotném řešení vůbec nefigurovala. Žena omluvenku do práce nezískala a byla poučena o tom, že potvrzení v takovýchto případech městská policie ani nevydává,“ uvedla Michaela Michnová z městské policie v Ostravě.

    V Moravskoslezském kraji se zřejmě začnou strážníci specializovat na opeřence, protože v lednu byli voláni k tomu, aby sundali kohouta ze stromu: zvíře po příjezdu hlídky odlétlo neznámo kam. A také se zabývali případem jednonohé kachny.

    „Všímavý občan nahlásil 20. března 2019 strážníkům zraněnou kachnu, která měla jen jednu nohu. Hlídka na místě po komunikaci s majitelem přilehlého restauračního zařízení zjistila, že tato jednonohá kachna se zde nachází již přibližně dva roky. Nejedná se o zranění, s jednou nohou se již podle vyjádření majitele narodila,“ přidala perličku ze Slezska Michnová.

    Vánoční stromek.

    Ne všechny bizarní policejní historky ovšem mají rozuzlení. Své o tom ví řidič z Příbramska. Ten v brzkých ranních hodinách projížděl mezi obcemi Stará Huť a Mokrovraty. V husté mlze se před ním zničehonic na silnici zjevil vánoční stromek. Řidič strhl řízení na stranu a havaroval. Naštěstí se vše obešlo bez zranění, muž vše vylíčil strážníkům, kteří mu následně „dali dýchnout“.

    „Dechová zkouška u řidiče byla negativní, zranění žádné neutrpěl. Při nehodě vznikla škoda, která byla vyčíslena na 40 tisíc korun,“ konstatovala mluvčí Policie České republiky Monika Schindlová.

    Stromek se ovšem nikde nalézt nepodařilo, zřejmě se rozplynul, stejně jako mlha onoho nešťastného rána.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 úterý 28. dubna 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      57
    • Haha
      51
    • Tvl
      49
    • Trapas
      46
    • Cože
      43
    • Sladký
      43