Krvavá řež v centru Prahy: Porvali se cizinci s noži, tři mladíky museli ošetřit

Cizinci to v Praze během víkendu pořádně roztočili! V noci na sobotu jich 150 řádilo na střeše Kotvy na nelegální párty v klubu, den poté se partička mladíků ve věku 16 až 23 let porvala na Palackého náměstí, kde došlo i nože. Tři skončili v péči záchranářů, jeden se snažil ujet tramvají.

„Jeden z mužů se pokusil ujet tramvají, ale policisté ho vypátrali a zadrželi i s nožem, který měl u sebe,“ uvedla policie krátce po incidentu, k němuž došlo na Palackého náměstí v Praze.

Policejní mluvčí Jan Daněk pro redakci iDNES.cz upřesnil, že všichni zúčastnění konfliktu i zranění byli cizinci. „Jedna osoba byla zadržena,“ doplnil.

„Zadržení provedla prvosledová hlídka pohotovostní motorizované jednotky za použití donucovacích prostředků a hrozby namířenou střelnou zbraní. Zákrok se obešel bez zranění,“ doplnila policie na Twitteru s tím, že motiv a průběh rvačky budou muži zákona zjišťovat.

Samotná rvačka mezi cizinci si vyžádala podle mluvčí pražských záchranářů Jany Poštové celkem čtyři raněné. 

„Pečovali jsme o čtyři zraněné muže ve věku 16 až 23 let, z toho jeden zřejmě neměl přímou souvislost se rvačkou,“ informovala s tím, že jednoho z pobodaných museli uvést do umělého spánku a zajistit mu dýchací cesty. 

„Zbývající tři byli při vědomí a utrpěli lehčí poranění,“ dodala mluvčí.

Krvavá bitka na Palackého náměstí Pražany, a nejen je, dost pobouřila. V souvislosti s incidentem se lidé podivují nad tím, proč policie opět neuvedla národnost mladých mužů i bližší okolnosti, o kterých mají jasno.

„Palackého náměstí? To se asi dealeři nepohodli, co?“ odhadl možný motiv jeden z diskutujících.

„Nechápu, proč nemůžou napsat, jaké národnosti byli? To je tak tajné, že to ohrozí vyšetřování? Dnešní přehnaně korektní dobu, která chrání šmejdy, fakt nechápu,“ rozčílil se další. 

„V Praze je dost Arabů, takže to by odpovídalo. Na Rusy to nevypadá, ti nože při rvačkách používají málokdy,“ doplnil „znale“ jiný tribun lidu.

„Tady v diskuzi zase všichni vidí muslimského uprchlíka za každým rohem. Skoro bych se vsadil, že půjde o občany země z bývalého Sovětského svazu,“ kontroval muž, který by vše nedával za vinu uprchlíkům.

„Překupníci drog z arabského a afrického gangu si jen vytyčovali území,“ dodal další.

Objevily se dokonce i názory, že za všechno mohou Piráti a primátor Zdeněk Hřib a že po volbách, pokud vyhrají, bude ještě hůř. Je vidět, že hoaxy v české společnosti stále hrají významnou roli a před volbami jich ještě vyroste víc než hub po dešti.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:14 pondělí 13. září 2021. Anketa je uzavřena.

  • 36
  • 14
  • 13
  • 9
  • 7
  • 7