Pivní kola se i přes zákaz dál prohánějí Karlínem: Zastaví je koronavirus?

Pražané už mají dost pojízdných náleven pro rozjívené turisty. Nechvalně proslulá pivní kola se z centra přesunula o pár kilometrů dál, například do Karlína. Radní tu sice nechali instalovat dopravní značky, které zakazují vozidla širší než 1,2 metru, beer biky ale jezdí dál.

„Právě v Karlíně instalujeme značky, které zakazují vjezd pivních kol. Prioritou bylo řešit ten problém co nejrychleji, aby tyto pivní atrakce neotravovaly občany hlukem a nezdržovaly provoz,“ informoval ve čtvrtek 12. března radní městské části Praha 8 Tomáš Slabihoudek.

„Značky jsou instalovány dočasně, než se magistrátu podaří rozšířit zákazovou zónu tak, aby zahrnovala i Prahu 8. Jednání s magistrátem o tom už probíhají,“ doplnil s tím, že by s nechvalně proslulými beer biky měl být už i v pražském Karlíně amen.

Jenže nebyl. I když se na Facebooku objevily snímky, jak jednu z pojízdných náleven pro turisty nakládají na auto, ulicemi proháněli další rozjařenci, zákaz nezákaz.

„Jsem teď v Pernerce, zrovna to nakládají a odvážejí. Věřím, že zítra už tu nebudou, kdyby se beer biky náhodou objevily, prosím volejte 156. Musí to vymáhat městská policie. My jsme je za MČ o to taky požádali,“ prosil veřejnost a obyvatele dotčené čtvrti Matt Jedlička.

Pivní kolo se do Karlína vrátilo i v pátek odpoledne, evidentně chce jejich majitel rýžovat až do poslední chvíle, i když mu hrozí postih od městských strážníků.

„Jako samospráva tyhle nevhodné turistické atrakce na našem území nebudeme tolerovat. Proto bude odborem dopravy Prahy 8 v nejbližších dnech stanovena úprava dopravního značení, která těmto cyklopivnicím zakáže vjezd do Karlína a případně dalších lokalit,“ reagovala městská část Prahy 8 na první zprávy rezidentů, kteří na sociálních sítích sdíleli fotografie pivních kol, jež ihned začala blokovat velmi úzké ulice v okolí Karlína. 

Jak vidno, ani zakazující dopravní značka nestačí! Nezbývá než doufat, že beer bikům dá ránu z milosti dočasný zákaz cestování do i z Česka spojený s hrozbou koronaviru...

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:20 úterý 14. července 2020. Anketa je uzavřena.

  • 48
  • 47
  • 47
  • 47
  • 47
  • 41