Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Musíme to opravit? Ochotníci Hřib a Scheinherr by měli vyfasovat krumpáč a lopatu

    Zdeněk Hřib a Adam Scheinherr z Pirátů a Prahy sobě dovedli metropoli za čtyři roky, co si hráli na vedení, k dopravnímu kolapsu. Ale prý za to nemohou. | foto: Koláž Expres.cz

    Kolik silnic máš, tolik jich i rozkopej. Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá. Lidových mouder, která lze lehce poupravit, aby seděla na aktuální dopravní situaci v Praze, je víc než dost. Zdeňka Hřiba (Piráti) ani jeho pravou ruku, náměstka pro dopravu Adama Scheinherra (Praha sobě), ale příliš nectí. Rozbombardovaná metropole, uzavírky i na těžko uvěřitelných místech a hlavně hloupé výmluvy dělají z vedení Prahy naivní ochotníky, kterým se hra na šéfy velkoměsta děsivě zvrtla.

    Poměrně krátká ulice, kterou jste před pár dny projeli „jen“ s desetiminutovým zpožděním, je teď uzavřená úplně a vjezd do ní zdobí hned několik přeškrtnutých dopravních značek, na které je i žluté porsche krátké. Jak symbolické. Zvláště teď, když Prahu svírá tolik rozkopaných komunikací a nikdy nekončících uzavírek.

    Jestli něco současná tragická dopravní situace v hlavním městě Česka dokázala, pak sjednotit národ. 

    Stírá se stranická příslušnost, politické přesvědčení, to, jestli je někdo vegan, nebo masožravec, zda má radši holky, nebo vdolky a fandí Spartě, nebo Slavii. Na primátora Zdeňka Hřiba a jeho partu teď nadávají všichni.

    „Pražskou dopravní infrastrukturu jsme přebírali se zřícenou Trojskou lávkou, třemi mosty v havarijním stavu a dluhem na špatném technickém stavu infrastruktury okolo 30 miliard. Velké opravy a velké uzavírky vždycky znamenají velké dopravní problémy a velkou nelibost řidičů – a řidiči jsou voliči,“ hájí se náměstek pro dopravu Adam Scheinherr (Praha sobě). 

    Aby měla jeho slova váhu, stoupl si na rozkopaný most, ovšem dost daleko od dělníků, aby náhodou nepřišel k úrazu, nebo dokonce nějaké té práci.

    Tahle fotka vystihuje tak nějak všechno, co se v Praze aktuálně na silnicích děje.

    „Jednou se to opravit musí. Řádný hospodář udržuje, opravuje a koordinuje, předchází potížím, kterým se dá předejít, ale neodkládá opravy a údržbu až po volbách,“ prozradil Hřibův náměstek, který nepřímo ukázal na to, že současný magistrát mezi řádné hospodáře nepatří, neboť neovládá ani jedno z jmenovaného.

    Je celkem jedno, s kolika dopravními prostředky se vyfotíte, jestli máte na sobě reflexní vestu a na hlavě ochrannou přilbu. 

    Pokud Praha připomíná bojiště a ani jedna hlavní komunikace není průjezdná bez velkých obtíží, vycházíte ze srovnání s předchozími vedeními jako ochotník ze Slavičína, který si v metropoli čtyři roky na primátora jen neúspěšně hrál.

    To je zoufale málo. Zvláště když jste se na začátku svého mandátu bili v prsa a mluvili o tom, že z Prahy uděláte moderní evropské velkoměsto.

    Zdeněk Hřib se minul povoláním. Spíše než primátorem se měl stát modelem a fotit se do katalogů Neckermann a Quelle.

    Ne všichni malí kluci, co si hráli na kosmonauty, se jimi opravdu stali. Těžko domyslet, jak by v jejich případě let do vesmíru vůbec dopadl, pokud by měli tu možnost. 

    Takhle aspoň víme, jak to dopadlo, když si Hřib a jeho družina hráli na vedení města velikého...

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 pátek 7. ledna 2022. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      56
    • Super
      50
    • Haha
      15
    • Sladký
      6
    • Tvl
      6
    • Cože
      5
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...