Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Reportáž: Barikády v Praze! Na ranní cestu do práce potřebujete pevné nervy

    Vinohradská ulice, která patří k těm nejfrekventovanějším v Praze, je už několik měsíců z velké části uzavřená. Provoz je omezen i na několika jiných místech poblíž centra. Není proto divu, že se všude možně tvoří nekonečné kolony a doprava mírně řečeno vázne. Reportéři Expres.cz vyzkoušeli a natočili, jak vypadá ranní cesta autem po hlavním městě, kterou denně podstupují tisíce řidičů. Dostat se do práce včas je pro mnohé jistě velký problém!

    Naše cesta začala před osmou hodinou ranní na Žižkově a vydali jsme se přes centrum Prahy až na Anděl.

    První kolona nás potkala už na samém začátku cesty v ulici Koněvova, kde je něco podobného skoro až ranním rituálem, s nímž musí počítat každý pražský řidič. 

    Když jsme se dostali z nejhoršího, rozhodli jsme se, že opustíme hlavní ulici a zkusíme menší zkratku. I zde jsme se ale zasekli a cesta, která by jinak trvala zhruba minutu, byla kvůli koloně minimálně pětkrát tak dlouhá.

    Hlavním důvodem současné dopravní situace v Praze je bezpochyby Vinohradská ulice, na které probíhají práce už od 9. března. 

    Jedna z nejfrekventovanějších ulic Prahy bude z velké části uzavřená do 29. června. Navíc v podobném stavu je několik dalších pražských ulic. Některé jsou kompletně neprůjezdné, jiné jen částečně.

    Vinohradská je uzavřená od začátku března.

    Řidiči, kteří chtějí Vinohradskou projet do centra Prahy, musí počítat nejenom s pěkným zdržením, ale také s tím, že projedou více paliva. 

    Po zdolání všelijakých objížděk jsme se opět vymotali z nejhoršího. Mysleli jsme si, že už máme vyhráno, ale obří kolona na nás čekala poblíž I. P. Pavlova v ulicích Anglická a Žitná. 

    Obří kolona v ulici Anglická

    Zde jako by se sešli všichni, kteří úspěšně zdolali rozkopanou Vinohradskou a nově se zasekli na semaforech, kde zelená vydrží zhruba pět sekund.

    Máte tu pocit, že se snad zastavil čas. Kolona zůstává téměř stejná i po několika minutách čekání. 

    Při pohledu na hodinky zjistíte, že touhle dobou už byste normálně měli být na Andělu, ale vy stále čekáte a čekáte.

    Obří kolona v centru Prahy

    Po zdolání Žitné ulice projedete centrem Prahy už poměrně plynule a bez většího zdržení. Na Anděl jsme dorazili asi po hodině jízdy, zhruba po deváté hodině ranní. Za normálních okolností by cesta trvala zhruba půl hodiny.

    Cestou zpátky z centra jsme ale opět uvázli v pěkné koloně poblíž Jiráskova mostu. Když jsme se dostali zpět na Žižkov, rozhodli jsme se absolvovat cestu ještě jednou, ale trochu jinou trasou. 

    Zvolili jsme ulici Seifertova, kde jsme skončili v pravděpodobně té největší koloně. 

    Úsek, který bychom za normálních okolností projeli za minutu, jsme jeli zhruba čtvrt hodiny.

    Auta se pouze posouvala, na řidičích byla vidět extrémní nervozita. Všichni na sebe troubili, nechyběly ani nadávky na ostatní šoféry.

    Ze Seifertovy ulice jsme se dostali na Severojižní magistrálu, kde jsme už zdálky viděli, jak velké se tam tvoří kolony. 

    Vypadá to, že na ranní a rychlou cestu Prahou neexistuje správný recept...

    Ty nejucpanější ulice jsme pro vás zachytili na kameru. Video naleznete v horní části článku.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 22:08 pondělí 21. října 2019. Anketa je uzavřena.

    • Sladký
      17
    • Tvl
      14
    • Super
      13
    • Haha
      13
    • Cože
      13
    • Trapas
      12