Prymulu do plynu a na Slovensku děti řvou, že Matovič je k*k*t. Vítejte na setkání slušných lidí

Měla to být poklidná demonstrace proti vládním omezením způsobeným šířením koronaviru, ve finále se ale akce na Staroměstském náměstí zvrhla v něco nedůstojného. Hesla jako „Prymulu do plynu“ a mnohá další dávala tušit, že se do centra Prahy vydalo i dost „bezmozků“, kteří jen chtěli vybít své frustrace a postěžovat si na zpackaný život. To na Slovensku podobná demonstrace proběhla den předtím a ani tam se lidé nežinýrovali, k amplionu nastrčili děti, které řvaly, že „Matovič je ko*ot a Čaputová debil“.

„V sobotu jsem se sešel s organizátory i představiteli chuligánů Sparty a Baníku. Řekli jsme si, co a jak. A ono to fungovalo. Ten závěr nechápu a mrzí mě. Degradovalo to celou snahu všech, kteří se na organizaci podíleli,“ řekl bývalý špičkový boxer Ondřej Pála v rozhovoru pro Lidovky.cz.

Právě během jeho řeči k demonstrantům na Staroměstském náměstí se k mikrofonu „vmezeřil“ zjevně podnapilý muž a vykřikl: „Prymulu do plynu!“ Bývalý sportovec ho sice za pomoci dalších lidí na pódiu vykázal do patřičných mezí, i tak je s podivem, že se dostal tak daleko a dostal prostor, byť trval jen pár vteřin.

I další video, které se objevilo na Twitteru a Petr Vrána si ho vypůjčil ze serveru Novinky.cz, bylo jasně vidět, jak moc se ideje akce v jejím závěru vzdálily údajnému přání poklidně se sejít a vyjádřit svůj nesouhlas.

Nechyběla hesla jako Je*at Prymulu, Nic než národ, Čechy Čechům a Prymula je pí*a, což mluví tak nějak samo za sebe.

„Samozřejmě že jsem tomu věřil tomu, že se střetům podaří zabránit. Ale davové šílenství je hrozné, já jsem emotivně dával poté, co jsem odešel, video na sítě a stojím si za ním. Každý, kdo tam hodil nějakou věc, nadával, každý, kdo se dopustil násilí, je za mě nebetyčný idiot. Tečka,“ doplnil pro Lidovky.cz boxer Pála, který se od neurvalců a agresorů distancuje.

Slovensko zašlo do předsálí pekla

Ještě o poznání dál, a to do předsálí pekla, zašli u našich východních sousedů, kde proběhla demonstrace v podobném duchu v Bratislavě.

V boji proti covidovým opatřením tam zneužili i děti, které z toho ještě nemají rozum, jen jim přišlo hrozně vtipné do amplionu vyvolávat sprostá a urážlivá hesla.

„Matovič je ko*ot, pochopte, že nás chce jen zabít. Je to stejný debil jako Čaputová,“ vyřvával malý chlapec za skandování dospělých kumpánů a přišlo mu to hrozně legrační.

Soudě podle reakcí jeho okolí, před demonstrací se tam taky dost popíjelo, i když nelze předpokládat, že přihnout dostal i ten malý kluk. Podle posledních informací rodiče dětí už stíhá policie za ohrožení mravní výchovy.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:19 úterý 16. února 2021. Anketa je uzavřena.

  • 95
  • 25
  • 23
  • 20
  • 20
  • 17