To (ne)chcete: Nové byty v srdci Smíchova? Kéž by, spíše jde o věčně ucpanou tepnu

V Praze jako v Hongkongu nebo Singapuru! Nedostatek volných míst nutí developery zahušťovat stávající zástavbu a stavět na místech, do nichž by to málokdo řekl. Hodí se tak každá proluka, co na tom, že sousedí s rušnou křižovatkou a významnými dopravními tepnami. Třeba v Plzeňské ulici na Smíchově, kam jeden z developerů láká na koncept moderního městského bydlení, jméno známého skladatele a společnou terasu na střeše.

„Ať už chcete jet kamkoliv, spojení najdete snadno. Pouhých 400 metrů od domu se nachází jeden z nejvýznamnějších dopravních uzlů Prahy. Metro Anděl linky B a důležité tramvajové linky,“ láká developer nabízející nové byty, které vyrostou v domě v „samém srdci Smíchova“.

Spíše než o srdce jde o věčně ucpanou tepnu.

„Navíc už za 25 minut můžete sedět v hale Letiště Václava Havla. Pro dopravu autem je ideální napojení přes tunel Mrázovka, Strahovský, na D1 a D4, přes Strahovský tunel a tunel Blanka na D8 a D10,“ dodává společnost, která staví na jednom z nejrušnějších míst v metropoli, kde při otevřeném okně usnou jen ti nejotrlejší.

„Vybavené byty o velikosti 1 + kk a 2 + kk představují nejen výjimečný koncept městského moderního bydlení, ale zároveň jsou i skvělou investicí,“ chválí své zboží investor, který doplňuje, že k dispozici budou také garážová stání v podzemních podlažích domu. 

„V nejvyšším patře pak společná terasa s výhledem na celou Prahu. Komfort a pohodlí všem uživatelům zajistí služby v komerčních prostorech včetně domovníka na jednom místě,“ dodává developer k domu, který odkazuje k osobě W. A. Mozarta, jenž je se Smíchovem spojen.

Legendární skladatel by se asi hodně divil, jakou proměnou Smíchov prošel. Ze společné terasy by byl jistě nadšen, z toho hluku okolo už asi méně. 

Vzhledem k ceně bytů, ty nejmenší startují na částce 3,5 milionu korun, se dá i přesto předpokládat, že budou rychle pryč. Co na tom, že nemají balkony a musíte vzít zavděk společnou terasou.

Není divu. Byty v nižších patrech by měly výhled maximálně do jedné z rušných ulic nebo na propojení pražských tunelů, které klidu rozhodně nepřidají.

Při pohledu na tento nový projekt už si člověk umí představit, že se bude stavět v blízkosti nechvalně proslulé křižovatky U Bulhara nebo se developeři „nalepí“ rovnou na magistrálu nebo D1...

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:02 úterý 30. listopadu 2021. Anketa je uzavřena.

  • 17
  • 11
  • 10
  • 8
  • 8
  • 7