Na náměstí v Praze 6 „vykvetlo“ nové WC: Bylo dražší než slavná „plechovka“?

I přes kritiku „plechovky“ s WC za 3,7 milionu se Praha 6 rozhodla v postupné expanzi nových toalet pokračovat. Cenu nové buňky, která stojí na Puškinově náměstí v pražské Bubenči, městská část nezveřejnila, prý ale bylo levnější než veřejný záchod v Anastázově ulici na Břevnově.

„Až se podaří uzavřít smlouvu s poskytovatelem plateb platební kartou, bude se moci zprovoznit osazený terminál,“ doplnil k novému veřejnému záchodu v pražském šestém obvodě radní Vladimír Šuvarina (ODS).

Pražany sice zajímalo, na kolik buňka vyšla, protože její větší a vybavenější „kolegyně“ na Břevnově stála 3,7 milionu korun, zastupitel však všetečné dotazy ponechal raději bez komentáře.

Podle některých odhadů vyšla nová toaleta zhruba na milion korun. Radnice nakonec upřesnila, že nové WC vyšlo na 340 tisíc korun včetně DPH a karetního terminálu.

„Mimochodem, on tu někdo ví, co to stálo? Pan manžel to ví, že ví, že se někdo napakoval?“ pídil se Šuvarina ve facebookové diskuzi u jedné z rozčilených dam, které se projekt příliš nezdá a jejímu manželovi už vůbec ne.  

„Asi padesát metrů od hajzlíků se nepovedl další experiment. Jakási chladicí stěna či co. Další hovadina na Puškiňáku. Nebude lepší to přejmenovat na náměstí Hovadin?“ vtipkoval místní obyvatel, který má pocit, že radní Prahy 6 zkouší, co všechno lidé vydrží.

Naráží tak na nedávno slavnostně otevřenou ochlazovací zelenou stěnu z vybraných rostlin, která má snížit procento polétavého prachu, hluku a vůbec zpříjemnit pobyt na zmíněném náměstí.

Maminky s dětmi však oceňují, že v blízkosti dětského hřiště vyrostlo WC, kam se nebudou bát jít svými ratolestmi. Podobný prostor tu podle nich chyběl!

Čas ukáže, jestli se „zarostlé“ toalety stanou populární alespoň tak jako „tříčárková“ kampaň Prahy 3...

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:56 pátek 22. května 2020. Anketa je uzavřena.

  • 45
  • 43
  • 41
  • 40
  • 40
  • 36