Blb na kanoi zburcoval hasiče i potápěče: Chtěl sjet rozvodněný Botič

Muž, který dostal bláhový nápad sjet v Praze na kanoi rozvodněný Botič, během víkendu zburcoval hasiče a málem také potápěče, kteří nakonec naštěstí nebyli potřeba. Češi jsou zkrátka národem vodáků, o tom není pochyb. Stejně jako o tom, že se mezi nimi najde i dost těch nezodpovědných.

I přesto, že hasiči kvůli povodňové situaci v Česku záchranáři a hasiči důrazně doporučují zvážit všechny aktivity v blízkosti a na vodních tocích, najdou se „chytráci“, kteří si myslí, že vodní živel zkrotí. 

Třeba jako osoba na kanoi na rozvodněném Botiči v Praze, která zaměstnala hasiče a málem i potápěče.

„Ve Vršovicích zasahuje centrální stanice u převržené kanoe na Botiči. Osobě na mělčině jsme poskytli tepelný komfort a další nebezpečí nehrozí. Potápěči byli z cesty k případu odvoláni,“ informovali pražští hasiči na Twitteru s tím, že zachránili nejen muže, ale i jeho věci, které si uložil do speciálního válce.

Netrvalo dlouho a neúspěšný vodák, který skončil v péči hasičů, začal bavit internet. 

„I přesto, že v Praze trvá první stupeň povodňové aktivity, někdo zkusil sjet Botič. Známý sjezd Rio Botičo se fakt nejede!“ komentují lidé na sociálních sítích jeho snahy a odkazují přitom na oblíbenou říjnovou akci, kdy se na známém pražském toku objeví řada plavidel.

Hasiči proto dál apelují na veřejnost, aby zvážila aktivity kolem vodních toků a raději je odložila na dobu, až voda opadne. V opačném případě hrozí, že jim zbytečně přidělají práci a sebe ohrozí na životě.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:29 pondělí 13. září 2021. Anketa je uzavřena.

  • 6
  • 4
  • 2
  • 2
  • 1
  • 1