Klub lákal na párty Kdo nadýchá nejvíce! Policie přistihla 30 mladistvých opilců

Těžko uvěřitelné klání, které mohlo skončit velkým průšvihem, rozjeli barmani klubu v sedmém pražském obvodu. Podnik lákal hosty na Tester párty, jež spočívala v tom, že se účastníci budou předhánět v tom, kdo nadýchá více alkoholu. Vstup na akci povolil už od 16 let, a tak není divu, že policisté během následné razie narazili na tři desítky mladistvých pod vlivem.

Hodně svéráznou akci nazvanou Tester párty, z níž by adiktologovi Karlu Nešporovi vstávaly vlasy hrůzou na hlavě, pořádal klub v Praze 7 v noci z pátku na sobotu. Účastník s nejvyšším množstvím alkoholu v dechu měl vyhrát hlavní cenu.

Kamenem úrazu byl však fakt, že se podnik prezentoval vstupem od 16 let, a tak se ho rozhodli zkontrolovat policisté. Na místě zjistili, že je v klubu 29 mladistvých pod vlivem alkoholu. Čtrnáct z nich nadýchalo přes jedno promile, nechyběly ani dvojnásobné hodnoty.

„Absolutní vítězkou ‚soutěže‘ se stala šestnáctiletá dívka, která nadýchala 2,14 promile,“ konstatoval policejní mluvčí Richard Hrdina. Dodal, že radost z výhry nesdíleli dívčini rodiče, kteří si pro svého potomka museli v noci přijet na policejní služebnu.

Policisté každý případ zdokumentovali a informovali orgán sociálně-právní ochrany dětí. Opilé mladistvé poté předali zákonným zástupcům.

Pražský klub lákal mladistvé na Tester párty.

„Dalšími potenciálními výherci večera jsou barmané, kteří dětem podávali alkohol, a pro ně může být hlavní výhrou v případě odsouzení za trestný čin podání alkoholu dítěti až jeden rok za mřížemi,“ uzavřel mluvčí policie.

Sluší se dodat, že pražský klub v této demenci nebyl sám. Na stejnou akci lákal i klub v Hradci Králové, měla se konat ve stejný den, tedy v pátek 13. ledna.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 středa 17. května 2023. Anketa je uzavřena.

  • 15
  • 14
  • 12
  • 11
  • 8
  • 6