Praha 6 si opět vyhodila z kopýtka: Za veřejné WC v „plechovce“ dala 3,7 milionu

Praha 6 je evidentně velmi bohatá čtvrť, která má na rozhazování. Červená lavička Ferdinanda Vaňka za 850 tisíc, pomník letce Františka Fajtla uschlý na troud za 900 tisíc nebo „pláž číslo 6“, na níž nebyl žádný písek. Zatím naposledy se místní radnice vyznamenala veřejným záchodkem v Anastázově ulici na Břevnově. Plechová bouda k vykonávání potřeby vyšla na více než 3,5 milionu korun.

Opozice i mnozí občané nemohou uvěřit tomu, že radnice Prahy 6 utratila za smíšený záchod o velikosti 3 × 4 metry celkem 3 miliony 678 tisíc korun. 

Za tuhle cenu můžete v hlavním městě pořídit byt s plochou 32 metrů čtverečních!

Anebo třípokojový apartmán na jihu Španělska, tři byty v bulharském letovisku Burgas nebo celý panelák v Mostě či Janově u Litvínova.

Podle mluvčího Prahy 6 Ondřeje Šrámka jde o nerezový modul Dako, který je určen i pro hendikepované a je vybavený také přebalovacím pultem.Tento modul je odolný, má dlouhou životnost a jeho údržba je snadná,“ vypočítává hlavní výhody.

Záchod je aktuálně zdarma, do konce roku chce radnice ke dveřím nainstalovat platební terminál. Lidé pak budou za použití platit 10 korun. Na sebe si tak vydělá zhruba za 800 let.

Nad nákladnou investicí kroutí hlavou nejen občané Prahy 6, ale i opoziční zastupitelé.

Záchody stojí v nejzasíťovanější části Břevnova, tak to pak vypadá hloupě, když stojí jako malý byt ve vedlejším bytovém domě,“ řekl Blesk.cz Jiří Hoskovec (Piráti Praha 6). 

Delikátní na celé věci je, že nový nerezový „trůn“ nahradil chytrou toaletu za necelých 200 tisíc, která se otevírala pomocí SMS a návštěvník si mohl uvnitř dobít i telefon.

Chytrý záchod Praha 6 nechala přesunout z hřiště u Anastázovy ulice na Ladronku. 

Už teď se těšíme, do čeho Praha 6 zase v budoucnu investuje.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 21:29 pondělí 2. března 2020. Anketa je uzavřena.

  • 57
  • 48
  • 46
  • 42
  • 42
  • 33