Pražští politici pařili za chudáka Ukrajinu: Piráti s šampusem, romská kapela a StarDance

Pořádně živo bylo v noci z pátku na sobotu na pražském Žofíně. Na reprezentační ples Prahy 1 se tam sjela místní politická smetánka, cílem prý bylo utužit vztahy s Ukrajinou a vyjádřit napadené zemi podporu. Bavili se především Piráti s manželským párem Bursíkových, večerem provázelo moderátorské duo ze StarDance a na pódiu se vystřídal třeba Jiří Korn s romskou kapelou Terne Čhave.

Šéfové první pražské části se ze všech sil snažili, aby reprezentační ples nepůsobil jako papalášská akce. Výtěžek ze vstupného šel na podporu paliativní péče Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze, během večera se pak dražily obrazy ukrajinských umělců. 

Přesto spousta občanů nenechala fotografie dobře se bavících politiků se sklenkami v ruce bez kritiky. 

Na Žofíně si bujarý večer užívala například pirátská skupina v čele se zastupitelkou Michaelou Krausovou, jež se přesunula od pornovideí k róbě a kaviáru, a jejím partnerem, poslancem Jakubem Michálkem. Ti si zatancovali, došlo i na polibky.

Jakub Michálek a Michaela Krausová

Dobře si také popovídali s někdejším šéfem Strany zelených Martinem Bursíkem a jeho manželkou Kateřinou Bursíkovou Jacques.

Kateřina Jacques a Michaela Krausová

Chybět nemohl ani sám starosta Prahy 1 Petr Hejma (STAN).

„Nenechme se srazit na kolena a zlomit na duchu, pomáhejme společně a i v těchto těžkých chvílích touto tradiční akcí, kterou Reprezentační ples Prahy 1 bezpochyby je, vyšleme pozitivní energii všem, kteří ji potřebují,“ zvala na ples radnice Prahy 1.

Pražští Piráti se dobře bavili.

Zlomit na duchu se pražští politici skutečně nenechali, naopak neměli nouzi o zábavu. Na pódiu si mikrofon předal třeba známý zpěvák Jiří Korn s romskou kapelou Terne Čhave nebo účastníkem X Factoru Ondřejem Rumlem.

Zazpíval i Jiří Korn a Dasha z kapely Moondance Orchestra Martina Kumžáka.

Zahrála i romská kapela Terne Čhave.

Navíc zárukou humoru bylo oblíbené moderátorské duo z taneční soutěže StarDance, tedy Marek Eben a Tereza Kostková. Zajímavé je, že reprezentační ples celé Prahy, který se měl konat jen o týden dříve, magistrát zrušil. A to proto, že podle jeho zástupců není k podobným společenským událostem vhodná doba.

„Před měsícem nikdo nedokázal odhadnout, jak se situace na Ukrajině bude vyvíjet. Nedaleko od nás umírají lidé a města jsou obléhána, takže není důvod plesat. Měl to být poslední ples našeho zastupitelstva, ale to prostě musí jít stranou,“ vysvětlila radní pro kulturu Hana Třeštíková (Praha sobě).

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:09 úterý 9. srpna 2022. Anketa je uzavřena.

  • 271
  • 14
  • 12
  • 10
  • 4
  • 3