Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Bývalý zaměstnanec cestovky pro vandaly: Šílené fotky odpovídají realitě!

    Cestovní agentura Prague Riverside Parties na sociálních sítích sdílí šokující fotografie ze svých výprav po hlavním městě České republiky. Opilí cizinci jsou na snímcích zachyceni, jak lezou nazí po sochách a předvádějí něco, co vypadá jako orgie na veřejnosti. Podle jednoho ze zakladatelů cestovky, Johnnyho Gratze, jsou výlety ve skutečnosti úplně jiné. Reportéři Expres.cz se ale spojili s bývalým zaměstnancem agentury a ten říkal úplně něco jiného. Snímky prý odpovídají realitě.

    Výlet organizovaný cestovní agenturou Prague Riverside Parties jsme chtěli absolvovat. Bohužel nám to ale nepovolil jeden ze zakladatelů, Johnny Gratz.

    Ten nám sdělil, že před námi nemá co skrývat a výlety nejsou takové, jako vypadají na zmíněných fotografiích. Přesvědčit se o tom nás ale nenechal. Nabídl nám pouze, ať dopředu dáme vědět, kdy chceme výpravu Prahou absolvovat. Na to jsme ale nepřistoupili.

    Mezitím jsme kontaktovali jednoho bývalého zaměstnance cestovky, který promluvil jen pod zárukou anonymity. Podle něj šílené fotografie na sociálních sítích odpovídají realitě!

    „Sám majitel nejvíc propaguje a vybízí lidi k různému lezení a blbostem, teď si akorát možná dávají víc pozor. Majitel vydává různá prohlášení, že situace je napravena a že Lennonova zeď a sochy už nejsou součástí prohlídky. To je samozřejmě ale blbost, jelikož jsou to největší lákadla a zastávky prohlídky,“ svěřil se nám bývalý zaměstnanec cestovky.

    Je tohle ještě v pořádku?

    Reportérům Expres.cz přitom spoluzakladatel Johnny Gratz sdělil, že na miminka (sochy miminek, pozn. red.) a Lennonovu sochu už se nechodí, protože si na cestovku posvítila policie i pražský primátor Zdeněk Hřib. „Létaly nad námi i drony, chodíme teď na Letnou,“ řekl nám Gratz. 

    Vše je prý ale trochu jinak.

    „Oni vždy napraví situaci jen na chvíli, dokud si jich lidé a policisté všímají, a pak jedou opět ve starých kolejích. A určitě tam není nějaký zájem o nápravu. Průvodci turisty neupozorní, že je nevhodné na sochy lézt. Jsou neohleduplní a bez respektu. Nemají snahu o nápravu,“ pokračoval zaměstnanec.

    To musí být veliká legrace.

    Společnost Prague Riverside Parties si za jeden výlet po Praze říká 26 eur (669 korun). V ceně je neomezený přísun piv značky Braník a také španělský nápoj sangria. Pod vlivem alkoholu poté turisté řádí jako smyslů zbavení.

    „Díky přísunu alkoholu je tam (na výletech, pozn. red.) velmi uvolněná atmosféra,“ přiznává bývalý zaměstnanec, který ale spekulace o tom, že by se na výletech organizovaně konzumovaly drogy, nepotvrdil. „O drogách nic nevím,“ říká.

    Tento pán nejspíše předstírá, že šňupe.

    Pražský primátor Zdeněk Hřib Expresu řekl, že agentura Prague Riverside Parties není evidována v živnostenském rejstříku. Když jsme se zeptali spoluzakladatele Johnnyho Gratze, řekl nám, že to není pravda. Bývalý zaměstnanec má ale jiný názor.

    „Je to dost dobře možné, ono se ví, že ne všechno je tam oficiální. Co vím, tak se tam ani nepodepisují žádné smlouvy se zaměstnanci, ta práce je tam načerno,“ říká člověk, který nám také sdělil, kolik peněz dostávají za provádění po Praze jednotliví průvodci.

    „Za provádění jsou jasné peníze, pub crawl (jen chození po barech a klubech, pozn. red.) 800 korun, u Riverside je to zhruba 2000 korun. Lidé také dostávají odměnu 200 korun za každého člověka, kterého přivedou. Člověk je schopný si tam vydělat i víc než 15 000 měsíčně,“ dodává bývalý zaměstnanec.

    Jeden z hlavních představitelů cestovky nám nedovolil absolvovat jejich výpravu.

    Cestovku Prague Riverside Parties založilo v roce 2017 několik turistů. Většina z nich pochází z USA. Roky cestovali po celém světě a dospěli k názoru, že tradiční výlety jsou nudné a chce to změnu. 

    Viděli jste někdy podobné skupinky turistů dělat nepořádek v Praze? Ozvěte se nám na e-mail tip@expres.cz.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 7:07 čtvrtek 5. prosince 2019. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      38
    • Trapas
      30
    • Super
      23
    • Cože
      20
    • Sladký
      20
    • Haha
      15
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...