Vandalové z cestovky ničí Prahu, Hřib místo toho řeší Prague Pride a ježky

Kontroverzní cestovka Prague Riverside Parties do hlavního města České republiky sváží mladé turisty z celého světa. Ti se zde pod vlivem alkoholu chovají jako nekontrolovatelná zvěř. Nazí lezou po sochách, čmárají po zdech a obtěžují obyvatele města. Pražský primátor Zdeněk Hřib má ale očividně na práci důležitější věci. Například workshopy, ježky či účast na Prague Pride.

Redakce Expres.cz před časem upozornila na cestovku Prague Riverside Parties, která sídlí v centru Prahy a vedou ji Američané z Kalifornie. Za zhruba 26 eur turisté dostanou neomezené množství alkoholu a také příležitost si v hlavním městě České republiky pořádně zařádit.

Zeptali jsme se pražského primátora Zdeňka Hřiba, co si o aktivitách této cestovky myslí. Stejně jako mnoho ostatních ho zaskočily nechutné fotografie, které cestovka sdílí na sociálních sítích. Na snímcích jsou mladí turisté zachyceni při něčem, co připomíná orgie na veřejnosti. Nazí lezou po sochách, lijí po nich alkohol a čmárají po zdech.

„Ano, sleduji to na Instagramu, protože jsem chtěl zjistit, o co jde. Přijde mi to naprosto nechutné,“ reagoval tehdy pražský primátor.

Hřib poté Expresu sdělil, že agentura nemá platné živnostenské oprávnění a není evidována v živnostenském rejstříku.

„Obrátíme se na živnostenský úřad Prahy 1, aby v této věci ihned vykonal náležité kroky,“ avizoval zhruba před dvěma týdny primátor.

Je tohle ještě v pořádku?

Reportéři Expres.cz poté mluvili se spoluzakladatelem cestovky Johnnym Gratzem. Ten nám nejprve zakázal vyzkoušet si jejich výlet, ale zároveň vyvrátil, že by podnikal načerno.

„Máme problémy s policií i s primátorem Hřibem. I drony za námi létaly,“ svěřil se nám Američan, který v Praze podle svých slov žije už patnáct let.

Vandalové ničí Prahu, Hřib mlčí!

S novými informacemi jsme opět kontaktovali pražského primátora Zdeňka Hřiba. Chtěli jsme mimo jiné vědět, jestli má nějaký důkaz o tom, že cestovka podniká načerno. 

Zajímalo nás také, jak tuto situaci hodlá město řešit. Stížnosti obyvatel Prahy na tuto cestovku se totiž každým dnem množí. A reakce primátora Hřiba? Odbyl nás pouze jednou větou a pak se odmlčel!

„Už jsem se vám k tomu vyjadřoval,“ napsal nám v SMS zprávě.

Snažili jsme se mu poté vysvětlit, že se objevily nové informace a i naše dotazy jsou úplně jiné než tehdy. Na naše dotazy už primátor ale nereagoval. 

Primátora zajímají ježci a Prague Pride

Když se podíváte na jeho profil na Facebooku, pochopíte, že byl nejspíše zaneprázdněn.

V minulých dnech se věnoval například pomoci ježkům v období sucha. Pražanům doporučil nákup pítka pro ježky za 139 korun, které on sám má prý také doma.

Zdeněk Hřib místo aby pomáhal Pražanům, tak se stará o ježky.

Na Facebooku ve velkém řešil také pochod Prague Pride, který dlouhodobě podporuje. Na magistrátu spolu se svými kolegy vyvěsil duhovou vlajku na podporu leseb, gayů, bisexuálů a transsexuálů (LGBT).

„Je potřeba se zasadit o to, aby všichni měli stejná práva a příležitosti a nebyli diskriminováni pro svou sexuální orientaci,“ uvedl primátor Zdeněk Hřib (Piráti).

Naposledy se Hřib zúčastnil workshopu moderních technik odstraňování graffiti, který vedl „čistič“ z Karlova mostu a dvojnásobný vrah Miloslav Černý.

Zdeněk Hřib a Miloslav Černý během workshopu

Nebylo by ale lepší řešit problémy, které skutečně Pražany trápí? 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:55 čtvrtek 5. prosince 2019. Anketa je uzavřena.

  • 62
  • 25
  • 18
  • 18
  • 17
  • 17