Svědectví o cestovce vandalů: Vozík plný alkoholu, smrad sprejů se line Prahou!

Opilí cizinci dělají nepořádek v centru Prahy, simulují sex se sochami miminek na Kampě a malují po Lennonově zdi. Tak vypadají výlety kontroverzní cestovní agentury Prague Riverside Parties, na kterou jsme vás nedávno upozornili. Krátce po uveřejnění prvního článku se Expresu ozvala čtenářka, která řádění vandalů zažila na vlastní oči. „Jejich chování je naprosto ostudné,“ svěřila se na úvod.

Reportéři Expres.cz se před časem pokusili infiltrovat mezi cizince a chtěli okusit atmosféru výletů. Jeden z hlavních představitelů organizace Prague Riverside Parties Johnny Gratz nám ale účast zakázal, protože je to pro něj prý moc riskantní. Vzápětí ale dodal, že před námi nemá co skrývat a že výlety nejsou tak divoké, jak naznačují některé fotografie.

„Vždy se to obrátí proti nám a lidé pak jen říkají, jak jsme špatní, na základě pár fotek,“ řekl nám spoluzakladatel kontroverzní cestovky, který nám poté dokonce skrz e-mail vyhrožoval, pokud reportáž zveřejníme.

Redakci Expres.cz se nově ozvala čtenářka z Prahy, která detailně popsala řádění opilých turistů.

Vozík plný alkoholu a sprejů

„Měla jsem několikrát čest je potkat v centru Prahy. Vypadá to tak, že jde po ulici skupina zhruba 50 mladých lidí. Každý má v ruce plechovku piva nebo kelímek s nějakým růžovým, asi alkoholickým nápojem. Za nimi běží mladíci z cestovky a táhnou vozík, takový ten drátěný, co s ním chodili dříve důchodci nakupovat do Jednoty. V něm jsou kanystry toho růžového pití, plechovky piva a také hromada sprejů,“ popsala paní Marie.

Spoluzakladatel cestovky Johnny Gratz se přitom bil do prsou, že malovat na Lennonovu zeď už turisté nechodí, a to z toho důvodu, že jejich aktivita začala zajímat pražské strážníky.

„Sledovala nás policie. I drony za námi létaly! Chodíme teď na Letnou ke Stalinovi,“ nechal se slyšet Gratz.

Čmárání po zdi hlava nehlava a hlasitá hudba

Čtenářka Expresu s něčím takovým vůbec nesouhlasí. Sama je totiž nedávno viděla, jak večer malují po Lennonově zdi na Kampě.

„Bylo asi po 22. hodině. Skupina mladých lidí měla hlasitě puštěnou hudbu z repráku, byli velmi hluční, popíjeli ve skupinkách kolem vozíku s barevnými spreji. Několik odvážlivců sprejovalo po zdi hlava nehlava. Zápach ze sprejů byl cítit až za roh k Maltézskému paláci. Tohle nemělo s uměním nic společného. Chování těchto turistů mi přijde naprosto ostudné,“ popsala svou zkušenost paní Marie.

Nepořádek dělají prý turisté i v centru Prahy. Jsou velmi hluční a všude bryndají pití.

„Takovýto turismus si Praha rozhodně nezaslouží a bohužel odpuzuje ty návštěvníky, kteří přijedou do Prahy obdivovat památky a kulturu a kteří jsou ochotní u nás strávit daleko více času a utratit více než pár korun za načerno prodávaný laciný alkohol. Angličtina má pro tyto lidi výstižný pojem: white trash,“ řekla na závěr paní Marie.

Agenturu založili znudění turisté z USA, jde po nich Hřib!

Za agenturou Prague Riverside Parties, která funguje od roku 2017, stojí dva Američané z Kalifornie (Isaac a Johnny), kteří v České republice žijí zhruba 15 let. 

Řekli si, že tradiční výlety jsou nudné a chce to změnu. Snaží se tedy dělat turistiku jiným způsobem. Když jsme chtěli zjistit jakým, z výletu nás vyhodili.

Prý před námi Johnny s Isaacem nic neskrývají, ale současná situace je velmi vážná. Kromě policie po nich prý jde i pražský primátor Zdeněk Hřib. 

Ten Expresu před časem vzkázal, že fotografie, jimiž se cestovka na sociálních sítích chlubí, jsou naprosto nechutné a Praha se hodlá obrátit na živnostenský úřad, protože agentura podle Hřiba nemá platné živnostenské oprávnění.

S tím ale spoluzakladatel cestovky Johnny Gratz nesouhlasí. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 6:31 pátek 6. prosince 2019. Anketa je uzavřena.

  • 31
  • 30
  • 29
  • 27
  • 25
  • 24