Festival zmrzliny: Chyběly speciály i odpadkové koše

Praha má svůj festival burgerů, asijské kuchyně, dokonce i cheesecaků. Letos se k nim přidal i Prague Ice Cream Festival. Konal se 30. srpna na výstavišti v Holešovicích a oproti očekávání nenabídl skoro žádné speciální a raritní příchutě.

Poslední prázdninový víkend přinesl kromě vysokých teplot taky dost příhodný Festival zmrzliny. Na pražském výstavišti se shromáždily skoro dvě desítky cukráren a zmrzlináren, aby se pochlubily svými nejlepšími zmrzlými výtvory. Celkově byla ale akce spíš zklamáním.

V nabídce byla totiž hlavně klasika. Jahody, čokoláda, lesní ovoce nebo vanilka byly k mání nejčastěji, za to i v bio a veganské formě. Nejvíce nám zachutnala právě čokoládová z rýžového mléka s malinami a chia semínky.

Z exotičtějších příchutí, kterých bylo na výstavišti pomálu, jsme vyzkoušeli rajčatový sorbet s provensálský kořením a moc nás nezaujal.

Hitem tedy nebyli kuriozity, ale takzvané ice rolls. Vyrábějí se tak, že na chladící desce pomocí sekání a rychlého míchání spojíte smetanu a ovoce.

Vstupné v předprodeji stálo 110,-, na místě 150, zmrzliny se platily zvlášť a podle druhu vyšly od 15 do 50 korun. Ceny lístků a pochoutek jsou zároveň tím, co návštěvníci nejvíce kritizují na facebookové stránce festivalu.

Shodují se, že za takový vlez by očekávali více odpadkových košů a především záchody, které chyběli úplně. Příští rok se mají organizátoři ještě co učit.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 22:00 pondělí 28. prosince 2015. Anketa je uzavřena.

  • 3
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1