Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Hřib slíbil odstranit pivní kola, mezitím podnikavci rozjíždějí pivní autobusy. Budou nabízet i erotiku!

    Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) se nedávno bil do prsou, že se mu povedlo z hlavního města vymýtit kontroverzní pivní kola. Majitelé takzvaných beer biků ale našli způsob, jak se na trh podivných atrakcí vrátit a zároveň se tak trochu vysmát muži, který stojí v čele Prahy. Nově se totiž centrem města prohánějí pivní autobusy, které spadají pod stejnou společnost a jejich jízdy městem jsou snad ještě divočejší! Na palubě můžete popíjet pivo či prosecco, za „mírný poplatek“ vám dokonce zatančí sexy striptérka! Co na to primátor Hřib? O pivních autobusech, které Pražané řeší ve velkém na sociálních sítích, nejspíše nic neví!

    „Bye-bye, beer biky! Pivo si dám rád a souhlasím s tím, že máme jedno z nejlepších piv na světě. Ale divoký alkoturismus v Praze opravdu nechceme. Pivní kola mají často velmi hlučné zákazníky, kteří křičí podnapilí lidem pod okny. Jsem přesvědčený, že nám bez téhle ‚atrakce‘ bude v Praze lépe,“ napsal pražský primátor Zdeněk Hřib letos v březnu.

    Pár měsíců poté ale společnost Prague Beer Bike našla možnost, jak nový zákaz obejít. Přišla na trh s novinkou v podobě pivních autobusů.

    Princip je úplně stejný. Skupinka šesti až třinácti lidí dá dohromady 400 eur (přes 10 tisíc korun) a vybere si termín své jízdy Prahou, která trvá dvě hodiny. 

    To, co se bude na palubě pít, je v rukou účastníků zájezdu. Vybrat si mohou ze tří možností: beer bike, prosecco bike a cider bike.

    K dipozici jsou pohodlné sedačky a také audiosystém, díky němuž pasažéři budou mít pocit, že jsou na pořádné párty.

    Takhle to vypadá uvnitř.

    Kromě cestujících je na palubě autobusu také krásná servírka a řidič. Na rozdíl od pivních kol působí autobusy bezpečněji, cestující vůbec nešlapou, jsou uvnitř vozu a nemohou z něj tedy vypadnout.

    Striptýz za 50 eur

    Zajímavé jsou také extra bonusy, které si za malý příplatek mohou pasažéři vychutnat. Za 50 eur (1300 korun) si mohou cestující objednat čtyři pizzy, stejná částka bude posádce stačit na patnáctiminutový sexy taneček od najaté striptérky.

    „Beer bus je nová varianta známějšího zážitku beer bike. Náš autobus je nejkomfortnější pojízdná hospoda ve městě s výhledem na památky. Interiér je speciálně vytvořen, aby vám nabídl fantastický zážitek při prohlídce hlavního města Prahy. Vybaven je také pohodlnými sedačkami, čepovaným pivem a audio sestavou pro poslech vámi zvolené hudby. Beer bus je také vybaven pohodlným interiérem a nočním podsvětlením,“ uvádí společnost na svých internetových stránkách.

    Za mírný poplatek je k dispozici i striptérka.

    Celá cesta má vypadat následovně: Na úvod servírka vřele přivítá posádku na palubě a všichni si společně připijí specialitou v podobě pivního šampaňského. 

    Následuje prohlídka památek, hlavním bodem celé výpravy je Pražský hrad, kde si skupinka udělá patnáctiminutovou zastávku. 

    Alkoholová soutěž a prohlídka pivovaru

    Na palubě poté probíhá jakási alkoholová soutěž. „Každé vypité pivo zaznamenává naše hosteska na tabuli a čím větší skóre získáte, tím lépe pro vás. Můžete vyhrát menší ceny, případně se dostat na zeď slávy na našem webu,“ píše se na stránkách.

    Na zdraví!

    Už tak dost opilí cestující se pak zajdou podívat do smíchovského pivovaru Staropramen, kde proběhne pivní degustace. Za příplatek 280 eur si milovníci piva mohou vychutnat komentovanou prohlídku.

    Pivní autobus na závěr všechny zaveze tam, kam chtějí. Buď domů, ve většině případů ale spíše na další párty v centru města.

    „Pokud si nevyberete místo, dovezeme vás na startovací lokaci, která je na adrese Hybernská 36. Na cestu vám můžeme načepovat čerstvé pivo do kelímku,“ stojí na webu.

    Bude i tato kráska součástí divoké jízdy?

    Reportéři Expres.cz oslovili vedení této společnosti s tím, že bychom si rádi otestovali jízdu. Ti ovšem, přestože nám řekli, že před námi nic neskrývají, o medializaci nemají zájem.

    Hřib mlčí, raději propaguje elektromobily

    Zajímalo nás také, co si o nové atrakci myslí primátor Zdeněk Hřib, který se v posledních dnech, soudě podle jeho profilu na sociálních sítích, věnuje zejména propagaci elektromobilů.

    Primátor telefon nezvedal a pouze přes SMS zprávu nám vzkázal, že se k problematice vyjádří jeho asistentka, která nám ale dosud také neodepsala.

    Vypadá to, že o pivních autobusech nemá primátor zatím ani páru a snaží se takto pouze nahnat čas. Nebylo by to tak poprvé, co Hřibovi skutečné problémy Pražanů unikají. Není tomu dlouho, co překvapil tím, že neměl tušení o afrických dealerech na Václavském náměstí.

    Jediná reakce k pivním autobusům k nám dorazila z Magistrátu hlavního města Prahy. Nicméně nebyla zrovna obsáhlá.

    „O zmiňované službě pivních autobusů samozřejmě víme. V tuto chvíli však nejsem schopen poskytnout bližší informace,“ sdělil nám mluvčí magistrátu Vít Hofman.

    Záměr Prahy dostat noční život v metropoli pod kontrolu a umravnit třeba skupiny neurvalých anglických turistů, kteří se do Prahy jezdí loučit se svobodou, narazil jako kosa na kámen.

    Takzvaný noční starosta Prahy Jan Štern prohlásil, že jeho hlavním cílem je, aby Praha přišla o nálepku párty města bez pravidel, kde se dá levně opít. 

    Jeho úkolem bylo například omezit prodej alkoholu ve večerkách po dvaadvacáté hodině, na to je ovšem potřeba změnit zákon formou vyhlášky, nebo vylákat turisty mimo centrum. 

    Jak je ale vidět, draví živnostníci vymýšlejí stále nové stroje na levnou zábavu, aby turisty nasměrovali právě do středu města.

    Po pivních kolech přišly pivní parníky, které se nedávno spustily na Vltavu, teď budou ulicemi Prahy jezdit autobusy se striptérkami a diskotékou.

    Na image města jako čtvrté cenové skupiny se tak asi zatím nic nezmění. 

    Nebo..., pane Hřibe?

    Máte zkušenost s pivními autobusy v centru Prahy? Ozvěte se nám na mail tip@expres.cz.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 0:04 pátek 10. ledna 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      53
    • Tvl
      50
    • Haha
      48
    • Trapas
      46
    • Sladký
      42
    • Cože
      37