Dvanáctá oběť žhářského útoku v Bohumíně: Jedna z žen byla těhotná!

Během sobotního tragického požáru přišlo o život jedenáct občanů Bohumína, z toho tři děti. Nyní to ale vypadá, že žhář, který má tragédii na svědomí, připravil o život dvanáct lidí. Jedna z žen měla být podle svědectví místních v jiném stavu.

Na datum 8. srpna 2020 obyvatelé Bohumína dlouho nezapomenou, kvůli sousedským sporům přišlo o život jedenáct lidí, včetně tří dětí. Jedna z tragicky zemřelých žen měla být navíc těhotná.

„Umřeli tam lidé, mezi nimi děti, a dokonce i těhotná holka,“ šokovala na facebookové stránce Bohumín Bohumíňáků Barča Wanecká, která nabádala některé diskutující, aby nelitovali sousedy, kteří mají zatopené balkony, ale oběti tragédie a truchlící pozůstalé.

Podle některých svědků pět obětí žhářského útoku mohli hasiči zachránit, kdyby rychleji nafoukli záchrannou matraci. Tu údajně měli přinést až po pádu posledního zoufalého skokana. Někteří ze svědků dokonce tvrdí, že hasiči měli operovat na jiné straně, než lidé skákali z oken.

Na vině tragédie je bezesporu žhář, který měl byt, v němž byli tři dospělí a stejný počet dětí, podpálit. Při odchodu navíc údajně za sebou zamkl vchodové dveře. Právě použitá hořlavina měla způsobit, že se oheň po domě šířil velmi rychle.

„Pro nás je do jisté míry ne úplně normální, že velmi rychle došlo k rozvoji požáru v celém bytě. To je věc, která se nepochybně podepsala na tom, že v tom bytě uhořelo šest osob. Požár šel po fasádě, chyběly desítky sekund a mohli jsme mít nafouknutou seskokovou matraci a ty následky by nebyly tak tragické. Všechny pokoje jsou naprosto vyhořelé,“ vysvětloval po zásahu ředitel moravskoslezských hasičů Vladimír Vlček pro TN.cz.

Ministr vnitra Jan Hamáček potvrdil, že mělo jít o vyřizování sousedských sporů, podle informací iDNES.cz k tragédii mělo dojít kvůli ženě.

„Co vím z doslechu, tak prý tam byla oslava a došlo na nějaké vyřizování účtů kvůli ženské. Ten, co to zapálil, byl takový menší Rom. Policisté ho odvedli v poutech,“ sdělil zmíněnému zpravodajskému portálu jistý Adrian Šipka, který tragédii viděl na vlastní oči a nezapomene na ni do konce života.

„Viděl jsem ty lidi, jak skáčou dolů. Hořela jim záda, bylo to hrozné,“ popisoval s tím, že kdyby hasiči plachtu nafukovali hned po příjezdu, mohli lidé ještě žít.

Viník tragédie byl krátce po svém žhářském útoku odveden policií. K činu se měl sám přiznat. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 7:16 pondělí 7. prosince 2020. Anketa je uzavřena.

  • 43
  • 33
  • 30
  • 29
  • 27
  • 27