Majitel ponorky se hájí: Na novinářku spadl poklop, jen jsem se zbavil těla!

Majitel ponorky, na níž byla naposledy živá spatřena švédská novinářka Kim Wallová, vynálezce a podnikatel Peter Madsen, byl předvolán k soudu. Důvodem bylo nalezení částí těla mladé ženy, které vyplavilo moře. Panovalo tedy důvodné podezření, že má muž, který ji na plavbu ponorkou pozval, prsty v její smrti. Jak se v soudní síni hájil?

Kim Wallová, švédská novinářka, měla dokumentovat plavbu ponorkou podnikatele Petera Madsena, který plavidlo sám sestrojil. Tam její stopa skončila, a když se dlouho neozývala rodině, o zmizení mladé ženy se začala zajímat policie. Madsen původně tvrdil, že Wallovou vysadil na pevnině a dále o ní neví. Když však bylo nalezeno vyplavené tělo mladé ženy bez končetin a hlavy, rázem obrátil.

Madsen začal tvrdit, že žena při plavbě zemřela, a proto ji pohřbil do moře. Kdo a proč ale oddělil některé části jejího těla a jak mladá a zdravá dívka zahynula, již vysvětlit nedokázal. U soudu, který proběhl v úterý, však byl již podstatně hovornější.

Kim Wallovou podle něj zabil padající těžký poklop vedoucí na kapitánský můstek ponorky. Ten prý původně sám přidržoval, avšak uklouzl a padající těžká masa kovu prý ženu zasáhla. „Kim byla vážně zraněná, ležela na zemi a silně krvácela. Na místě, kam dopadla, byla kaluž krve,” uvedl v soudní síni s tím, že usoudil, že je dívka po smrti.

Poté podle svých slov zazmatkoval, protože byl v šoku, a tak se rozhodl těla zbavit a hodil jej do moře. „Shodil ho přes palubu a nekontroloval, jestli se potopila,“ uvedl během stání žalobce.

Madsen však trvá na tom, že se pouze zbavil těla Wallové. Popírá také, že by jakékoli části jejího těla odděloval a nakládal s nimi jinak než s torzem, které bylo nalezeno. Soudní proces bude proto pokračovat poté, co bude Peter Madsen podroben psychologickým testům, které by měly napovědět, jak je to s jeho rozpoložením a duševním zdravím.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:39 středa 3. ledna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 8
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 5