Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Ježíšky Ilona a Kačenka: Nemají živnosťák, kasírují tisíce a ceny jim určuje Bůh!

    Kateřina a Ilona léčí za velké peníze. | foto: koláž Expres

    Předávají božské poselství, chtějí šířit lásku a pravdu. Ale rozhodně to nedělají zadarmo. Kateřina Pondělíčková a Ilona Tobiášová, to je dvojice žen z Liberce, skrze které údajně promlouvá Bůh a andělé. Pořádají pravidelné zpoplatněné semináře, kde nabízí léčení, čištění karmy další věci. Takže vlastně mají takový „rodinný podnik“. Expres se zajímal o to, zda na to mají oprávnění.

    Druhý příchod Kristova vědomí, inkarnace archanděla Uriela, Kateřina Pondělíčková - všechno je jedna a tatáž osoba, která v posledních měsících budí zájem veřejnosti.

    Ježíška z Liberce, která spolu s kolegyní Ilonou Tobiášovou pořádá karmu-čistící a léčebné semináře, prý komunikuje s Bohem. Právě ten určuje náplň těchto setkání - vše, co Kačenka a Ilonka, jak si ženy říkají, řeknou, je jen tlumočením poselství andělů.

    Video: Druhý příchod Kristova vědomí je z Liberce a jmenuje se Kačenka

    Za to si ale účtují slušnou sumu. Sezení, která se konají v Praze, trvají několik hodin a stojí 2 200. Liberecká obdoba pak účastníka vyjde na 500. Částku, která se vybírá, si ale ženy neurčují samy. „To je vždy po poradě s Bohem. On nám řekne, kolik, a my to pouze zveřejníme,“ řekla Pondělíčková v pořadu Střepiny.

    Seminářů se účastní 40, někdy ale i 70 lidí a konají se jednou do měsíce. Liberečanky si tak přijdou minimálně na 80 tisíc korun měsíčně. Z peněz potom žijí - kvůli současné činnosti obě opustily svá zaměstnání. Mají ale na vybírání poplatku vůbec právo?

    Vedoucí Ilona

    I když je to Kateřina, kdo je druhým příchodem Kristova vědomí, na videích ji často doplňuje či opravuje tmavovlasá Ilona. Ona vyřizuje mailovou korespondenci, ona na setkání sekty více hovořila k přítomným. Působí dojmem, že to má celé na povel.

    Video: Kateřina a Ilona vysvětlují svá poslání

    A tak jsme se podívali do živnostenského rejstříku - Ilony Tobiášové jsou tam tři. Jedna žije ve Veselí nad Moravou a má oprávnění opravovat boty a motorová vozidla. Druhá je jednatelkou firmy Lones Trade s.r.o. z Ostravy, která je v likvidaci.

    Třetí je z Holic, oblast činnosti: stravování v restauracích, u stánků a v mobilních zařízeních a živnost má pozastavenou.

    Výpis z obchodního rejstříku ke jménu Ilona Tobiášová.

    Žádná Tobiášová z Liberce, kde by podle dostupných informací měla tato ezo mentorka žít. Ilona a Kateřina se údajně seznámily proto, že byly sousedky, bydlely v patrech nad sebou.

    Ani Kateřina Pondělíčková podle živnostenského rejstříku nemá zrovna aktivní živnost. Zapsány jsou tam dvě osoby tohoto jména. Jedna pochází z Bíliny a jejím oborem jsou kadeřnické a kosmetické činnosti. Ta druhá je skutečně z Liberce - že by právní stopa archanděla Uriela? Ta ale v roce 2011 přerušila provozování živnosti.

    Výpis z obchodního rejstříku ke jménu Kateřina Pondělíčková.

    Stojí za tím pokladní?

    Je možné, že formální stránku věci za Kateřinu a Ilonu řeší někdo jiný. Koneckonců, andělé mají sotva čas řešit tak přízemní záležitosti.

    K uskupení Prozření andělů patří minimálně ještě další dva lidé - kameraman, který filmuje poselství Kateřiny a Ilony a starší dáma, která na akcích vybírá vstupné.

    Sumu, kterou si ženy za setkání říkají, prý určuje sám Bůh.

    Ta vystupuje i na některých videích Pondělíčkové a Tobiášové a měla by jednotlivá setkání organizovat. Její jméno není veřejnosti známo.

    V poselstvích andělů, která ženy neustále dostávají, stojí, že je bytosti světla milují, sledují je a drží nad nimi ochranou ruku. Nezbývá než doufat, že je stihnout i včas varovat, až na ně přijde berňák.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 0:00 čtvrtek 22. září 2016. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      27
    • Haha
      23
    • Trapas
      17
    • Super
      16
    • Cože
      11
    • Sladký
      7
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...