Stane se z Polska nový Vatikán? 3 důkazy, že se to u sousedů přehání s vírou

V Polsku si zřejmě hrají na nejzbožnější zemi, a tak se tam schyluje k době středověkého temna. Definitivně se to potvrdí poté, jestli konzervativní vláda schválí zákon o úplném zákazu potratů. To ale není jediná neuvěřitelná záležitost víry, kterou v Polsku řešili.

1. Je fialový Tinky Winky gay?

V roce 2007 řešila polská organizace za dětská práva, zda je postavička Tinky Winky z dětského seriálu Teletubbies gay. „Všimla jsem si, že nosí dámskou kabelku,“ řekla v jednom rozhovoru polská úřednice s tím, že si nemyslela, že fialová postavička má být chlapec.

Polsko je stále homofóbní.

Tinky Winky.

2. „Jsem křesťan“ s puškou v ruce

Kampaň, která původně vznikla jako výraz solidarity s obětmi teroristickém útoku v USA v Roseburgu, se proměnila v manifest „křesťanských fundamentalistů.“

„Jsem křesťanem“

Poláci se fotí v jedné ruce se zbraní, v druhé s cedulí, na které je polsky a anglicky napsáno „Jsem křesťan.“ Kampaň postupem času začala sdružovat lidi s protiimigrantskými, nacionalistickými a ultrakonzervativními postoji.

3. Více křesťanských pořadů v televizi

Polský Sejm na konci minulého roku schválil zákon, který umožní vládě vybrat šéfy televize a rozhlasu. Konzervativní vláda strany Právo a spravedlnost (PiS) odůvodnila svůj postup snahou „vrátit veřejnoprávní média Polákům“. V médiích je prý třeba více křesťanství a polských tradic.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:23 úterý 31. ledna 2017. Anketa je uzavřena.

  • 25
  • 19
  • 12
  • 11
  • 10
  • 9