Polská cesta? Češi bez roušek vzali jejich hory útokem, premiér Morawiecki se obává třetí vlny

Český herec Jan Antonín Duchoslav (55) se před pár dny na sociální síti pochlubil, že si užívá v jednom z čerstvě otevřených skiareálů v Polsku. Netrvalo dlouho a ukázalo se, že náhlé rozvolnění u našich sousedů nebylo nejlepším nápadem. Čísla nakažených stoupají a tamní ministr zdravotnictví varuje před dalším tvrdým lockdownem!

„Tak jsme v Polsku. Tady nějak ten covid nezuří,“ napsal na Facebooku herec Jan Antonín Duchoslav, který se proslavil rolí třídního frajera Vikiho Cabadaje v kultovní komedii Sněženky a machři.

„Tatarák, hodně česneku (anticovid) a dobrá nálada (anticovid na entou!). Tak si tu žijeme. Mám vás rád. Dali jsme dnes běžky, včera sáně. Báječný, ale klidně jsme mohli i lyžovat,“ popsal dále na sociální síti Duchoslav, který ze svého polského výletu sdílel i několik fotografií.

Duchoslav se netají tím, že má preventivní opatření na háku. Na snímcích je známý herec na vleku s kamarády i v narvané hospodě. Všichni jsou bez roušek. 

Před pár dny Česká televize uvedla, že do Polska vyrazilo mnoho českých lyžařů, kterým se nelíbí, že v jejich domovině jsou kvůli koronavirové pandemii skiareály zavřené.

Podle polských médií vzali lyžaři za poslední dny tamní lyžařské areály doslova útokem. Vládu i část veřejnosti nejvíce pobouřily davy lyžařů v zimním středisku Zakopané na polské straně Tater, kam během víkendu zavítalo až 20 tisíc lidí.

Ministr varuje: Čísla se zhoršují! Vláda zpřísňování (zatím) nechystá

Plno bylo i v ostatních skiareálech a není divu, že polský ministr zdravotnictví Adam Niedzielski začal bít na poplach. Podle něj by měla vláda velmi rychle rozvolnění zrušit.

„Každý z nás, kdo viděl fotky, titulky nebo videa, se asi chytil za hlavu vystrašený tím, jaké to může mít následky,“ řekl na tiskové konferenci Niedzielski, který také zmínil, že se v Polsku výrazným způsobem zvedá počet nakažených.

„Obrácení tendence se stává faktem. Dnešní výsledek, 5148 nakažených, je o tisícovku vyšší než před týdnem,“ upozornil ministr.

Polská vláda ale zatím zpřísňovat opatření nehodlá a počká si na nová data, která by měla být k dispozici v polovině příštího týdne. 

„Možná se už nacházíme v průběhu třetí vlny nebo prodlouženého konce druhé vlny. To už je spor výlučně technický, názvoslovný,“ uvedl v úterý polský premiér Morawiecki. 

Podle náměstka polského ministra zdravotnictví se následky přeplněných skiareálů projeví zhruba do dvou týdnů.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 9:27 čtvrtek 17. června 2021. Anketa je uzavřena.

  • 40
  • 12
  • 9
  • 9
  • 8
  • 7